Kvinsi Džons: Majkl Džekson mi je ukrao mnogo pesama

Autor: Maja Gašić

08.02.2018 22:00

Foto:Poznati producent Kvinsi Džons (84), koji stoji iza najvećih hitova Majkla Džeksona, optužio je kralja popa da je plagirao nekoliko pesama, među kojima i čuvenu "Billie Jean".

Kontroverzna tužba: Kvinsi Džons na sudu dobio milione zbog muzike Majkla Džeksona

- Ne želim to baš javno da kažem ali je mi je Majkl ukrao mnogo pesama - rekao je Džons, koji je s Džeksonom radio na albumima "Thriller", "Off the Wall" i "Bad".

Producent je naveo sličnosti između "Billie Jean" i pesme "State of Independence" koju je napisao za Donu Samer i koja je izdata nekoliko meseci pre Džeksonovog hita. Obe pesme, kako navodi Džons, imaju istu bas liniju na sintisajzeru, iako se sličnost ne može odmah uočiti.

Džons je takođe optužio Džeksona, koji je preminuo 2009. godine, da je bio "tvrd na parama", tako što je odbijao da na vreme isplati muzičare.

Slavni producent i pored poznih godina i dalje je aktivan u svetu muzike. Nedavno je otvorio video striming sajt specijalizovan za džez.

Takođe je zapažen njegov intervju jednom američkom časopisu, dat pre nekoliko dana, a u kojem se hvalio da ima 22 kompanije širom sveta, govori 26 jezika i da je u Švedskoj išao na tretman koji će mu omogućiti da živi 110 godina.

Maja Gašić

Autor