"Nebeska udica" ih je zauvek vezala: Aleksandar Đorđević o divnom druženju sa Glogovcem

Autor:

10.02.2018 14:48

Foto:

Foto:



Vest o smrti Nebojše Glogovca potresla je čitavu zemlju i region, a jedan od mnogih koji je vidno potresen zbog preranog odlaska istaknutog glumca je i selektor naše košarkaške reprezentacije.

“Moj stariji brat i učitelj zauvek”: Beban iz “Porodičnog blaga” dirljivom porukom oprostio se od Glogovca

Aleksandar Đorđević pre pre deceniju i po radio je zajedno sa pokojnim glumcem na snimanju kultnog fima “Nebeska udica“, u kome su rame uz rame sa profesionalnim glumcima stajali naši košarkaški asovi Željko Obradović, Dejan Bodiroga i Željko Rebrača.

- Strašno. Pre koju nedelju sam saznao da je imao zdravstvenih problema. Tuga, šta da vam kažem. Sarađivali smo, lepo se družili i na snimanju “Nebeske udice”, a i posle toga, sa glumicom Natašom Ninković i još nekim nama dragim ljudima. Mislim da je to bila “Trebinjska linija”, a i da su bili ista klasa na akademiji. Divan glumac i čovek. Strašno je ovo što se desilo. Najdublje saučešće Nebojšinim bližnjima - rekao je Đorđević za Blic

Nebojša Glogovac preminuo je u petak ujutro na pulmologiji Kliničkog centra Srbije, gde je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja primljen pre par dana.

Karijeru je počeo na televiziji, manjim ulogama u serijama "Bolji život" i "Raj". Filmska publika upoznala ga je i zavolela u ostvarenjima "Ubistvo s predumišljajem" i "Do koske", a zatim su usledile brojne bravurozne role na televiziji, filmu i pozorištu.

Nije stigao da ostvari svoj san: Ovo je bila najveća želja Nebojše Glogovca

Višestrukonagrašivani glumac iz braka sa slikarkom Minom dobio je sinove Gavrila (19) i Miloša (16), dok je s Milicom Šćepanović 2016. dobio kćerku Sunčicu.