U društvu Gage, Bate i Mande: Nebojša Glogovac sahranjen u Aleji velikana

Autor:

12.02.2018 15:59

Foto:

Foto:



Istaknuti  glumac Nebojša Glogovac sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Na groblje su stigli Dušan Savić, Emir Kusturica sa suprugom Majom, Nikola Đuričko sa suprugom, Radoš Bajić, Dubravko Jovanović, Aleksandar Srećković Kubura, Goran Jevtić, Milorad Milinković, Zoran Cvijanović, Dejan Lutkić, Miloš Vlalukin, Voja Brajović, Dragan Mićanović, Jagoš Marković...

Uoči opela više od 2.000 građana okupilo se na groblju kako bi izrazili saučešće porodici preminulog glumca. Opelo je počelo u 14 časova uz hor Divne Ljubojević.

Oproštajni gromoglasni aplauz za Glogovca u JDP-u: Kad pomislimo koliko zagrljaja nas lišavaš, imamo pravo da kažemo da nije fer (foto)

Otac Nebojše Glogovca, sveštenik Milovan Glogovac, služio je opelo uz mitropolita Amfilohija Radovića dok su glumčevi sinovi nosili krst.

Sahrani su prisustvovali i Milena Dravić, Nataša Ninković, Dragan Jovanović, Vlasta Vlaisavljević, Nikola Kojo, Gordan Kičić, Branislav Lečić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, došao je i nekadašnji glumac, a danas iguman manastira Draginac Rastko Lupulović...

Večna kuća Nebojše Glogovca biće pored Milorada Mandića Mande, u istom redu gde se nalaze i grobovi Dragana Nikolića i Velimira Bate Živojinovića.

Ante Tomić u dirljivom autorskom tekstu oprostio se od Glogovca: Odglumio je kako je sve okej, bila je to njegova poslednja velika uloga

Komemorativni skup održan je ranije danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, uz prisustvo porodice, prijatelji i kolega i poštovalaca dela istaknutog glumca, a završen je gromoglasnim aplauzom i suzama svih prisutnih.