Renato Balestra Beogradu: Veče italijanske muzike i mode za obnovu Kolarca (foto)

Autor:

14.02.2018 11:20

Foto:

Foto:



Veče italijanske opere i mode održano je sinoć u prepunoj sali Kolarčeve zadužbine, kao svojevrsna zahvalnica donatorima iz Italije koji su doprineli kupovini novog koncertnog klavira i prilika da se prikupe sredstva za opremanje programskog prostora Kolarca.

Renato Balestra: Fascinira me prirodna elegancija kod Srba

Tom prilikom nastupio je orkestar Narodnog pozorišta pod upravom dirigenta Jakopa Siparia di Peskaserolija, kao i solisti sopran Silvana Froli i tenor Aleandro Mariani, dok je beogradska publika imala priliku da uživa i u najnovijoj kolekciji čuvenog italijanskog modnog kreatora Renata Balestre, premijerno prikazanoj 26. januara u okviru Nedelje visoke mode u Rimu.

Renato Balestra

Čuveni Renato Balestra kreira kostime za „Labudovo jezero“ u Narodnom pozorištu

Poznati kreator visoke mode i veliki obožavalac opere i klasične muzike uopšte sa svojim prijateljima, dirigentom Jakopom Siparijem di Peskaserolijem i sopranom Silvanom Froli, a u saradnji sa modnom agencijom "Fabrika" , krajem 2016. godine priredio je prvi put u Beogradu veče italijanske mode i opere, a upravo taj događaj je privukao mnoge donatore da pomognu u kupovini koncertnog klavira "Stenvej" koji je zvaničnu promociju imao u decembru prošle godine na koncertima Ive Pogorelića.

Modna agencija "Fabrika" i Kolarčeva zadužbina su odlučili da ponove sličan događaj, sa novim repertoarom, a sinoć su na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine uručene i zahvalnice italijanskim umetnicima koji su besplatno nastupali i time podržali kupovinu klavira.

Kompletan prihod od sinoćne prodaje karata za veče italijnske mode i opere namenjen je opremanju programskog prostora Kolarčeve zadužbinea.