Oproštaj Josipe Lisac od Glogovca: Njegov smeh i srce čuli su se od Beograda do Briona

Autor:

15.02.2018 11:06

Foto:

Foto:Pop diva Josipa Lisac održala je antologijski koncert na sceni beogradskog Centra "Sava“, a u jednom trenutku se i oprostila od nedavno preminulog glumca Nebojše Glogovca.

Објава коју дели Stanwik (@stanwik) дана 14. Феб 2018. у 6:18 PST

Okružena sa šest izvanrednih muzičara koji su činili fjužn-džez bend, Josipa je sinoć izvela svoje dobro prepoznatljive hitove u sasvim novim modernim aranžmanima.

Ante Tomić u dirljivom autorskom tekstu oprostio se od Glogovca: Odglumio je kako je sve okej, bila je to njegova poslednja velika uloga

Pesme kao što su Hir, hir, hir, Boginja, Danas sam luda, Magla i druge, zvučale su moderno kao da se izvode na nekom prestižnom džez festivalu.

Publika u Centru "Sava“ je sa velikim oduševljenjem pratila ovaj prvorazredni kulturni događaj i često prekidala Josipu uzvicima "bravo“ i aplauzima.

Објава коју дели Miloš Belčević (@mbelcevic) дана 14. Феб 2018. у 11:37 PST

-Sve je ovo poznato, pustimo da emocije učine svoje - rekla je ona na početku koncerta i prepustila se magičnom, a na momente i furioznom muziciranju svog benda koji je oživljavao najbolje momente iz tradicije džeza, roka i fanka.

Posebnu pažnju publike privuklo je izvođenje pesme Gdje Dunav ljubi nebo, ispraćene zvucima mediteranske harmonike, što je ovom legendarnom hitu dalo poseban zvučni okvir.

Lisac je u jednom trenutku zamolila publiku za malo pažnje, a potom prepričala svoje druženje sa nedavno preminulim glumcem Nebojšom Glogovcem.

Објава коју дели Josipa Lisac (@josipa_lisac) дана 10. Феб 2018. у 9:25 PST

-On je tako uživao u životu. Njegov smeh i srce čuo se od Beograda do Pančeva... Od Fažane do Briona. Sarađivali smo u pozorišnoj predstavi Pijana noć i filmu Ustav republike Hrvatske. Strašno je to što se dogodilo - prisetila se hrvatska pevačica.

Emotivna ispovest Josipe Lisac: To što nisam postala majka, to je moj izbor i nikog se ne tiče

Poseban segment koncerta bio je nastup zagrebačkog džez benda "Chui" koji je nedavno snimio pesmu Tebi putujem sa Josipom Lisac.

Moderan, autentičan džez 21. veka ispunio je svaki ugao Centra "Sava“ i izmamio glasne ovacije publike.

- Kazala sam vam da su odlični. Ovo je ta moderna, sjajna muzika koja ima budućnost. I ovaj bend ima budućnost i ja sa njima imam budućnost - istakla je Lisac.