Radost i suze na Belom dvoru: Danica i Filip Karađorđević predstavili naslednika javnosti (foto)

Autor:

02.03.2018 15:17

Foto:

Foto:



Najmlađi princ porodice Karađorđević, Stefan, danas je prvi put predstavljen javnosti u Belom dvoru. Porodica Karađorđević postala je bogatija u nedelju, 25. februara, za još jednog člana, kada je princeza Danica, supruga princa Filipa Karađorđevića, na svet donela princa Stefana.

Zvona sa Vračara označila rođenje princa: Danica i Filip Karađorđević dobili sina

Pet dana star, princ Stefan, zajedno sa svojom majkom, stigao je iz porodilišta u Kraljevski dvor na Dedinju i tom prilikom napravljene su prve fotografije mladog princa zajedno sa članovima kraljevske porodice - Stefanovim roditeljima, princom Aleksandrom i princezom Katarinom, princezom Marijom de Glorijom od Orleana i Bragance, vojvotkinjom od Segorbe, kao i roditeljima princeze Danice, slikarom Milanom-Ciletom Marinkovićem i njegovom suprugom Zoricom-Bebom Marinković.

- Živeo Stefan - rekao je Aleksandar Karađorđević obraćajući se novinarima, a potom zaplakao.

On se zahvalio medijima što na najlepši način izveštavaju o tom "divnom događaju". U nedelju 25. februara, sa blagoslovom patrijarha Irineja, u čast Stefanovog rođenja sa Hrama Svetog Save na Vračaru prvi put u istoriji zazvonilo je svih 49 zvona kao znak nečijeg rođenja, kao i zvona manastira Žiče i crkve Sv. Đorđa na Oplencu.

Kako se podseća, ovo je prvo rođenje muškog deteta u porodici Karađorđević u Srbiji nakon 90 godina kada se princ Tomislav rodio u Beogradu.

Maja Gašić

Autor