Prva dama Srbije na Kraljevskom dvoru: Princeza Katarina domaćin tradicionalnog ručka u čast Međunarodnog dana žena

Autor:

08.03.2018 17:37

Foto:

Foto:



Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina organizovala je danas tradicionalni "Damski ručak" na Kraljevskom dvoru u čast 8. marta – Međunarodnog dana žena. Princeza Katarina je organizovala ručak za dame visoke zvaničnike, supruge visokih zvaničnika, ambasadorke, supruge ambasadora, predstavnice međunarodnih organizacija i druge ugledne dame.

Nj.K.V. Princeza Katarina pozdravila je istaknute gošće i naglasila važnost podrške prisutnih dama humanitarnim akcijama i projektima koji imaju za cilj poboljšanje zdravlja žena.

- Svake godine na ovaj dan volim da pozovem sve dame da se ujedine u promovisanju humanitarnih aktivnosti i da učine sve kako bi naše okruženje bilo bolje i lepše. Ovom prilikom, želim da najavim i tradicionalni Vaskršnji bazar rukotvorina žena izbeglica, kao i prijem za više od 1000 dece bez roditeljskog staranja, i pozivam vas da se pridružite kako biste pomogli ovim ranjivim grupama. Moja Fondacija je ostvarila veliki uspeh tokom proteklih godinu dana, donirajući medicinsku opremu vrednu više od dva miliona dolara. Jedna od najvećih donacija bio je 3D digitalni mamograf vredan 300.000 dolara za Institut za radiologiju Kliničkog centra Niš, što je veoma važno za zdravstvenu zaštitu žena. Poštovane dame, majke, bake, molim vas vodite računa o sebi, ostanite zdrave i volite život - rekla je Princeza Katarina.

Među gošćama su bile i Njihova Kraljevska Visočanstva princeze Danica, Ljubica i Falon, Alison, kćerka Njihovih Kraljevskih Visočanstava, g-đa Beti Rumeliotis, sestra Princeze Katarine, g-đa Tamara Vučić, prva dama, supruga Nj.E. g-dina Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srbije, supruge ministra Stefanovića i ministra Dačića, Nj.E. g-đa Narinder Chauhan, ambasador Indije, Nj.E. dr Alona Fišer Kam, ambasador Izreala, NJ. E. g-đa Nada Al Akl, ambasador Libana i druge ugledne zvanice.

Maja Gašić

Autor