"Pevaću sve dok budem mogao da izlazim na scenu": Željko Bebek o Dugmetu, Džegeru, Bregoviću, Titu i Selmi

Autor:

19.03.2018 22:57

Foto:

Foto:



Muzičar Željko Bebek kaže da će pevati sve dok bude mogao da izlazi na pozornicu.

Објава коју дели BEBEK (@zeljkobebek) дана 16. Феб 2018. у 9:48 PST

-Za pozornicu moraš biti jako spreman. Ni Mik Džeger ne može da kaže, sinoć sam se napio, a sada ću da izađem na pozornicu - kazao je Bebek te dodao da bi, da je nastavio da puši, verovatno još pre 10 godina završio karijeru, jer mu glasne žice to ne bi izdržale.

Željko Bebek: U Bregovićevoj varijanti “Bijelog dugmeta” ne mogu da pevam

Prisetio se i svoje pevačke karijere u Bijelom dugmetu.

Објава коју дели BEBEK (@zeljkobebek) дана 11. Мар 2018. у 8:00 PDT

-Pesme koje je napravilo Bijelo dugme pevaju se i danas - rekao je Bebek i dodao da je Bregović autor pesama, pa on ima autorska prava, ali da im je i on "dao život".

-Niko mi ne može zabraniti moje uverenje da sam tim pesmama ja dao život u smislu da sam ih otpevao - kazao je Bebek.

Објава коју дели BEBEK (@zeljkobebek) дана 12. Феб 2018. у 4:36 PST

-Drago mi je da Goran nakon silnih godina po svetu sa Orkestrom za svadbe i sahrane ponovo stavio na pozornicu Bijelo dugme. Podržavam njegov rad, koji ne volim, ali sam primetio da ima publike koja je zadovoljna što Bijelo dugme i dalje postoji. Ono nije važno samo Goranu i meni. Dugme je ostavilo duboki trag. Vreme se deli na ono pre Dugmeta i nakon njega. Zbog onoga što smo napravili 70-ih nastala je kompletna scena nakon toga - kazao je Bebek i objasnio da se 1983. nešto promenilo u Bregoviću, a 1984. mu je rekao da ako on neće da peva novu ploču, da ima onih koji hoće.

-Pa se dogodilo glasanje i članovi grupe su rekli: Brega je ipak Brega - prisetio se Bebek te dodao i da je tada želeo da se novac u bendu pravednije deli.

-Mi smo bili jedini bend koji je mogao da se usporedi s Bitlsima i Stonsima i to zato što su svi klinci, kao i oni stariji, znali sve informacije o svakom članu benda, kao što se znalo i u Bitlsima i Stonsima - kazao je Bebek.

Објава коју дели Darko Krstić (@darkobambi) дана 31. Јан 2018. у 2:26 PST

Ispričao je da su ih jedne Nove godine zvali da sviraju za Josipa Broza Tita.

Bebek objavio fotku čuvene Selme iz balade “Bijelog dugmeta” (foto)

-To je bilo ponižavajuće i nikakav zgodan ukus u ustima nije ostao nakon tog nastupa - kazao je Bebek i objasnio da su zbog Tita u Zagrebu morali da odlože već ugovoren dobro plaćen koncert u Beogradu, a da Broza na kraju nije preterano zanimao njihov nastup.

Ispričao je i priču o Selmi Borić o kojoj peva u legendarnoj pesmi Bijelog dugmeta.

Објава коју дели BEBEK (@zeljkobebek) дана 15. Мар 2018. у 4:08 PDT

-Selma Borić je osoba kojoj je Vlado Dijak napisao pesmu 50-ih godina. Kad sam otpjevao tu pesmu, nisam znao da ona postoji. U međuvremenu sam saznao da sam pevao tekst koji je identičan pismu koji je Dijak napisao Selmi - rekao je Bebek i dodao da su se njih dvoje često viđali i ostali su u kontaktu.

-Ona je tumačila da je prozor o kojem je pisao Dijak bio razbijen - otkrio je detalj iz poznatog stiha te pesme "ne naginji se kroz prozor".