Od dečjeg čuda do boginje mode: Naomi Kembel - modna ikona godine

Autor:

23.03.2018 11:53

Foto:

Foto:



Odlukom modnih dizajnera Amerike (CFDA) nagrada za modnu ikonu 2018. pripala je slavnoj manekenki Naomi Kembel "za veliku ulogu u istoriji svetske mode".

Ukrale modni šou: Naomi Kembel u odabranom društvu prošetala crvenim tepihom (foto)

Veće modnih dizajnera Amerike (CFDA) najavilo je da će "crna pantera" primiti nagradu Fashion Icon 2018. na svečanoj ceremoniji 4. aprila kada će biti dodeljene nagrade CFDA najboljim američkim modnih dizajnerima.

-Velika mi je čast što je CFDA mene prepoznala za ovogodišnju Fashion Icon nagradu. Odrasla sam u modnoj industriji i neizmerno sam zahvalna američkim modnim dizajnerima koji su me podržavali da istrajem - rekla je Naomi povodom nagrade.

Azedin Alaja: Najbolje čuvana modna tajna Pariza

CFDA navodi da "od prvog crnog modela koji se pojavio na naslovnicama francuskog Voguea i Timea do muze Azedina Alaje, Naomi u potpunosti predstavlja pravi supermodel".

Predsednica CFDA-a je Kembelovu opisala u jednoj rečenici: “Od dečjeg čuda do boginje mode, Naomi predstavlja lepotu, aktivizam i radost života.”

Pre Naomi ovo laskavo priznanje dobili su Rijana, Bijonse, Dejvid Bouvi, Farel Vilijams i Kejt Mos.

Naomi Kembel: Evo šta čuvena manekenka misli o plastičnim operacijama

Dizajneri Diane Von Furstenberg, Narciso Rodriguez i Carolina Herrera dobiće priznanje za pozitivne promene, životno delo i nagradu osnivača. A u godini u kojoj je provela mnogo vremena odajući počast ostavštini brata Đanija, Donatela Versaće će dobiti međunarodnu nagradu.