Princeza Katarina i dr Daglas Džekson donirali medicinsku opremu vrednu 500. 000 evra KBC Zemun

Autor:

29.03.2018 13:13

Foto:

Foto:



Princeza Katarina, zajedno sa dr Daglasom Džeksonom, direktorom Projekta C.U.R.E. i u pratnji Kajla Skota, ambasadora SAD u Srbiji, isporučila je medicinsku opremu vrednosti više od 500.000 evra Kliničko-bolničkom centru Zemun.

Raznovrsna medicinska oprema neophodna za funkcionisanje KBC Zemun dopremljena je specijalnim kontejnerom iz SAD zahvaljujući saradnji Fondacije Princeze Katarine i organizacije Project C.U.R.E“ (Commission on Urgent Relief and Equipment – Komisija za hitnu pomoć i opremu) iz Denvera, Kolorado.

-Veoma sam zahvalna dr Daglasu Džeksonu i Projektu C.U.R.E. na saradnji koju smo izgradili, kao i ambasadoru Skotu što je danas ovde sa nama. Sigurna sam da će ova medicinska oprema biti veoma vredna lekarima i sestrama u zemunskoj bolnici i da će im svakodnevni rad učiniti lakšim. Ovo nije prvi projekat koji je uspešno realizovan u saradnji sa Projektom C.U.R.E, jer smo takođe obezbedili i četiri nova moderna sterilizatora ukupne vrednosti više od 1.400.000 evra za bolnice u Novom Sadu, Beogradu, Kraljevu i Leskovcu. Verujem da je ovo ipak samo početak sjajne saradnje sa Projektom C.U.R.E. i da ćemo zajedno napredovati u misiji poboljšanja uslova lečenja naših građana i opremanju bolnica u celoj Srbiji - rekla je princeza Katarina.

Ona je takođe naglasila da je veoma ponosna na rad svoje Fondacije koja je samo od početka ove godine nabavila medicinsku opremu vrednosti više od dva miliona evra, a koja je namenjena medicinskim ustanovama širom Srbije.

Profesor dr Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun, ovom prilikom je zahvalio Princezi Katarini i dr Daglasu Džeksonu na medicinskoj opremi koja će omogućiti lakše funkcionisanje svih odeljenja ove bolnice.

Projekat C.U.R.E. je najveća svetska neprofitna organizacija koja se bavi doniranjem medicinske opreme bolnicama, klinikama i domovima zdravlja u zemljama u razvoju. Sa sedištem u Koloradu, ova organizacija posvećena je poboljšanju zdravstvene infrastrukture u zajednicama sa ograničenim resursima i u kojima su osnovni materijal i savremena oprema nedostupni ili ne mogu da ih priušte. Od 1987. godine, Projekat C.U.R.E. je obezbedio brojne medicinske donacije hiljadama objekata u nevolji širom sveta, u vrednosti od 550 miliona dolara.