Skandal u porodici Metjuz: Svekar Pipe Midlton optužen za silovanje maloletnice

Autor:

31.03.2018 12:36

Foto:

Foto:



Venčanje Pipe Midlton, sestre britanske princeze Kejt i bogatog finansijera Džejmsa Metjuza bio je glavni događaj prethodne godine.

Ko je suprug Pipe Midlton? Džejmsov život obeležila je velika tragedija

Pipa koja je još od sestrinog venčanja za princa Vilijama pobrala sipmatije britanske nacije, bila je neprestano pod budnim okom javnosti, a njen ljubavni život do detalja je analiziran. Tako se "na tapetu" našao i izabranik njenog srca Džejms, ali i njegova porodica.

Dok je Pipin suprug, koji je nekada bio je bivši profesionalni vozač sportskih automobila, a sada je menadžer investicionog fonda koji se bavi visokorizičnim ulaganjima, živeo praktično "ispod radara", njegov mlađi brat Spenser je i te kako bio poznat javnosti.

Ugledala se na sestru: Pipa Midlton promenila frizuru, ali da li je zasenila Kejt? (foto)

Spenser bio je učesnik rijaliti programa “Made In Chelsea“ 2011. godine. Džejmsov drugi brat Majkl tragično je stradao nakon penjanja na Mont Everest. Porodica je u njegovu čast napravila organizaciju Majkl Metjus koja deci osigurava obrazovanje izgradnjom školskih zgrada na udaljenim mestima.

Pipa Midlton i Džejms Metjuz: Bračna idila u Australiji (foto)

A sada je u žižu javnosti došao svekar atraktivne Pipe, koga je francusko pravosuđe optužilo za silovanje maloletnice i u pariskom zatvoru je proveo dva dana.

Pre dva dana je Dejvid Metjuz (74) optužen da je negde u periodu između 1998. i 1999. silovao maloletnicu, a incident se odigrao na Karibima. AFP tvrdi da je optužnica za napad predata prošle godine. Metjus stariji je nakon 48 sati u pritvoru pušten na slobodu, ali je i dalje pod nazorom policije.

- Potvrđujemo da je Dejvid M. pritvoren 27. marta - potvrdio je portparol francuske policije za "The Telegraph" - Nakon njegovog hapšenja, pariski javni tužilac je otvorio istragu zbog optužbi za silovanje maloletnice.

 

Inače, Dejvid Metjuz se kao i njegov stariji sin bavi upravljanjem investicionih fondova, a uzgred je i bivši pilot i naslednik škotske titule Lord od Glen Afrika.

Maja Gašić

Autor