Uhapšen muškarac koji je vezao i opljačkao Kim Kardašijan

Autor:

13.04.2018 17:15

Foto:

Foto:



Francuska policija uhapsila je u Obali Slonovače osumnjičenog za pljačku nakita od realiti zvezde Kim Kardašijan, koju je pod pretnjom oružjem izveo 2016. godine u Parizu. Muškarac je doveden pred sudiju da odgovara na optužbe.

 Opljačkana Kim Kardašijan, ukraden nakit u vrednosti 11 miliona dolara

Deset ljudi je do sada optuženo za pljačku koja se odigrala 2. oktobra 2016. godine u luksuznoj rezidenciji, gde je Kardašijanova boravila tokom Pariske nedelje mode. Petorica pljačkaša su je zavezala, zapušila usta i zaključala u kupatilo, pre nego što su pobegli sa nakitom u vrednosti od devet miliona evra, uključujući njen dijamantski verenički prsten, vredan četiri miliona evra.

Jedan od lopova koji je opljačkao Kim Kardašijan u oktobru pretprošle godine rekao je policiji da su sve delove nakita, osim njenog verničkog prstena, rastavili, rastopili i prodali u Antverpenu, piše francuski list Le Monde.

– Doneli smo odluku da rastopimo nakit kako nam policija ne bi ušla u trag. Jedan od nas se pobrinuo za to - rekao je tada lopov policiji.

Međutim, nisu sve prodali. Njen dijamantski verenički prsten je netaknut, ali još uvek nije poznato kod koga se nalazi.

– Bojali smo se da prodamo prsten, jer je kamen veoma lako uočiti - rekao je on i dodao kako im je, nakon što se Kim hvalila nakitom na društvenim mrežama, pljačka bila “neodoljiva”, a nije je bilo teško isplanirati jer je fanove preko društvenih mreža konstantno obaveštavala o tome gde se nalazi.

Maja Gašić

Autor