(Ne)očekivan izbor: Zašto su Kejt i Vilijam trećem detetu dali ime Luj

Autor:

27.04.2018 14:17

Foto:

Foto:



Pre pet dana britanska monarhija je dobila još jednog princa. Kejt Midlton i princ Vilijam, koji već imaju sina Džordža i ćerkicu Šarlot, u ponedeljak, tačno u tačno u 11.01 h postali su roditelji još jednog dečaka.

A glavna tema ovih dana u Britaniji bila je koje će ime Kejt i Vilijam odabrati za svog naslednika. I dok su favoriti po kladionicama bili Artur, Albert, Frederik i Džejms, par ije sve iznenadio.

Britanija slavi: Princ Vilijam i Kejt Midlton objavili ime malog princa

Iz Kensingtonske palate je pre koji sat stiglo saopštenje u kojem je otkriveno da će se mali princ zvati Luj Artur Čarls.

– Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža sa radošću objavljuju da su svog sina nazvali Luj Artur Čarls. Beba će biti poznata po nazivu Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ Luj od Kembridža – stoji u obaveštenju.

A čim je objavljeno kako će se peti u redu naslednik za britanski tron zvati, javnost se zapitala zbog čega su Kejt i Vilijam odabrali baš to ime. Za sada su odgonetnuli nekoliko razloga.

Kako piše britanski portal "Hello!", Luj je ime koji nose bliski članovi Vilijamove porodice, a takođe i  srednje ime malenog princa Džordža, kao i tate Vilijama. Francuskog  je i nemačkog porekla, a zapravo znači "slavni ratnik".

Maja Gašić

Autor