Povratak pop ikona: Posle 35 godina švedski četverac ABBA objavljuje nove pesme

Autor:

27.04.2018 18:40

Foto:

Foto:



Prvi put posle 35 godina, čuvena ABBA ponovo će objaviti nove pesme! U decembru stiže prva od dve planirane numere, a zvaće se "I Still Have Faith In You".

Yeah!! The weekend is here! ???

@ abbaofficial је поделио/ла објаву дана 9. Мар 2018. у 1:02 PST

Slavna švedska pop grupa ABBA, koja je bila aktivna od 1972. do 1983. godine, objavila je  na zvaničnoj Instagram stranici da je odluka da nastave sa "uzbudljivom ABBA avatar turom imala je neočekivanu posledicu", zbog čega će se nakon više od tri decenije ponovo naći u studiju.

Kako su naveli, svi osećaju da bi posle 35 godina bilo zabavno da ujedine snage ponovo i uđu u studio za snimanje.

- I to smo i uradili. I izgledalo je kao da vreme još stoji i kao da smo svi bili samo na kratkom odmoru - navedeno je. Dodali su da je to sve za njih veoma radosno iskustvo.

@abbaofficial је поделио/ла објаву дана 27. Апр 2018. у 4:11 PDT

 

Uradili su dve nove pesme, a jedna od njih "I Still Have Fair In You" biće predstavljena u TV specijalu koji radi NBC, a koji BBC planira da emituje u decembru.

- Možda smo u godinama, ali pesma je nova i dobro zvuči - naveli su.

ABBA je jedna od najpopularnijih pop grupa u istoriji muzike, komercijalno najuspešnji švedski bend. Postali su poznati nakon pobede na Evroviziji 1974. s pesmom "Waterloo". Razišli su se početkom 1983, nakon objavljenih osam albuma.

Najpoznatije pesme benda su "Waterloo", "Mamma Mia", "Dancing Queen", "Voulez-Vous", "SOS", "Super Truoper", "Gimme! Gimme! Gimme!", "The Winner Takes It All", "Take a Chance on Me", "The Name of the Game"...

Maja Gašić

Autor