Sanja Ilić i "Balkanika" spremni za Evroviziju: Engleska verzija pesme "Nova deca" (video)

Autor:

28.04.2018 15:15

Foto:

Foto:



Srpski predstavnici na ovogodišnjoj Evroviziji, Sanja Ilić i „Balkanika“ uživo su izveli englesku verziju pesme „Nova deca“ na svečanosti povodom odlaska u Lisabon, a danas su publiku iznenadili i video-spotom za novu verziju numere.

Pobednik Beovizije: Sanja Ilić i “Balkanika” brane boje Srbije na Evrosongu (video)


Kako pesma nosi snažnu poruku da nove generacije imaju moć da menjaju svet, samo ih treba podržati i učiniti da njihova znanja i iskustva izađu u prvi plan, tako je grupa odlučila da će engleska verzija biti u rege aranžmanu, inspirisana porukom koju donose na ovaj "Evrosong".

Autor teksta za englesku verziju pesme je srpski producent, tekstopisac i izvođač Luk Blek, o kome se 2016. godine govorilo kao o potencijalnom predstavniku naše zemlje na izboru za "Pesmu Evrovizije".

Sanja Ilić i "Balkanika" nastupaju treći u drugom polufinalu, 10. maja. Tada će izvesti srpsku verziju pesme u sledećem sastavu: tri ženska vokala (Danica Krstić, Nevena Paripović i Iva Banićević), jedan muški vokal (Mladen Lukić), perkusionista (Aleksandar Sale Radulović) i flautista Ljubomir Dimitrijević.

Објава коју дели escrepublic™ (@escrepublic) дана 27. Апр 2018. у 6:37 PDT

Na bini će se pojaviti u kostimima srpske dizajnerke Nevene Ivanović, sa koreografijom koju je osmislio Milan Gromilić.

Interesantno je da će reditelj nastupa biti Gorčin Stojanović, koji je režirao pobednički nastup Marije Šerifović na "Evrosongu" u Helsinkiju 2007. godine.

Maja Gašić

Autor