Sanja Ilić: Naš nastup će se pamtiti

Autor:

08.05.2018 11:57

Foto:

Foto:



Na predstojećem, 63. Evrosongu u Portugalu Srbija će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri, 10. maja, a lider našeg predstavnika, grupe Balkanika, kompozitor Sanja Ilić (67), i njegova supruga, homeopatkinja Tatjana Karajanov (43), autori numere “Nova deca”, otkrivaju sa kakvim očekivanjima su otputovali u Lisabon.

- Očekujem da naš nastup bude toliko uspešan da ga svi pamte po dobru. Ipak, niko ne može da pretpostavi šta će se desiti, jer poslednjeg dana na generalnoj probi sve može da se izokrene. Zahvaljujući RTS-u obezbeđeni su nam najbolji režiseri, koreografi, kostimi, a Pozorište na Terazijama i njegov upravnik Aleksandar Đaja su nam omogućili da imamo proba koliko god nam treba, i hvala im na tome. Sad više ništa ne zavisi od nas, već od nekih drugih sila i odnosa u Evropi koje nismo mi napravili, niti možemo na njih da utičemo. Zato i ponavljam: Skandinavci stalno dele poene među sobom, Sovjeti i Grci takođe, pa je vreme da i mi Balkanci radimo isto. Neka vas ne iznenadi ako damo glas Hrvatima, Slovencima, Crnogorcima, Makedoncima, kao što će i oni nama. Treba opet da se ujedinimo, bar u muzici, i budemo jači nego što jesmo.

Sanja je odlučio da ne izađe na veliku scenu ‘Altis arene’, a Balkaniki se pridružila pevačica Iva Banićević.

- Od svih prelepih pevačica koje postoje u Beogradu izabrali smo najlepšu i najbolju. Ona dolazi iz čuvene familije, deda joj je glumac Petar, supruga Dragana Bjelogrlića joj je tetka a Nikola Đuričko kum. Tako da je sve ostalo u okviru umetnosti.

Aleksandar Sanja Ilić: Porodica je moje utočište

Tatjana i Sanja saglasni su da je bolje što se Srbija predstavlja na drugoj polufinalnoj večeri.

- Kad nastupate među prvima, opustite se i ode energija, ovako je bolje, bićemo koncentrisani. Odlučili smo da pevamo na srpskom, spremili smo i rege verziju na engleskom, a pošto ćemo nastupati i van takmičarskog programa, neka vas ne začudi ako na nekom trgu u Lisabonu zapevamo i na portugalskom jeziku - kaže Sanja Ilić.