ABBA ponovo pred publikom: Otvoren muzej posvećen kultnoj pop grupi (foto)

Autor:

08.05.2018 16:30

Foto:

Foto:



Muzej posvećen kultnoj švedskoj pop grupi Abba, otvoren 2013. godine, nakon obnove, po drugi put je otvoren u Stokholmu.

Član grupe Bjorn Ulveus, koji je prisustvovao svečanom otvaranju muzeja na kojem je zabeležen rekordan broj posetilaca, istakao je kako su svi veoma srećni što su se ponovo okupili nakon 35 godina.

Naglasio je da su ponovo u studiju kako bi snimili dve pesme, dodajući da će njihov muzički spot biti prikazan u decembru.

Dodao je da su obe pesme slične Abinim melodijama iz prošlosti i da će možda snimiti još neke pesme, ali nije naveo više detalja o tome.

Govorio je i o samim razlozima razlaza u grupi, naglasivši kako su 1980-tih godina svi u grupi imali neka nova zanimanja i interese.

-Beni Anderson i ja smo želeli da pišemo mjuzikle. Devojke su želele da nastave kao samostalne pevačice. Jedno vreme smo pokušavali da se sastanemo, ali nismo uspeli iz različitih razloga - kazao je Ulvaeus.

U muzeju Abba su izloženi scenski kostimi članova grupe, muzički instrumenti i drugi predmeti ovog pop benda.

Osim toga, posetioci pored holograma grupe u stvarnim dimenzijama mogu pevati pesme Abbe, a mogu pogledati i dokumentarni film u kojem se govori o tome kako su se okupili i počeli svirati.

Podsetimo, u maju 2013. godine u Stokholmu je prvi put otvoren muzej posvećen legendarnoj četvorki.

Od 1974. do raspada 1982., Abba je prodala više od 400 miliona albuma širom sveta, a bolji od njih bili su samo Elvis i Bitlsi. Film sa njihovim hitovima "Mamma Mia" je najuspešniji muzikl u istoriji.