Fondacija Ana i Vlade Divac obeležila 11 godina rada i okupila brojna poznata imena (foto)

Autor:

18.05.2018 15:45

Foto:

Foto:



Fondacija Ana i Vlade Divac organizovala je godišnji koktel na kome je predstavila rezultate svih projekata i aktivnosti koje za cilj imaju da pomognu onima kojima je podrška neophodna.

Gosti proslavljenog košarkaša i njegove supruge bila su brojna poznata imena iz sveta umernosti, biznisa, sporta, kulture...

-Moja misija je uvek ista, bez obzira gde se nalazim, a to je da pomognem svom narodu. Volim ceo svet ali ovoj zemlji pripadam. Takođe, misija Fondacije je upravo da, uprkos teškim istorijskim trenucima kroz koje je prošla Srbija i region, spajamo ljude oko istih vrednosti bez obzira na nacionalnu pripadnost, rasu, religiju -rekao je Vlade Divac.

Po treći put Fondacija Divac dodelila je nagradu za izuzetan doprinos razvoju filantropije u Srbiji. Ove godine prestižno priznanje dobili su Desko Nikitović, veliki dobrotvor i bivši srpski konzul u Americi i njegova supruga Rajan Valen za izuzetne zasluge i doprinos u poboljšanju uslova života najugroženijih građana Srbije.

Fondacija Ana i Vlade Divac osnovana je 2007. godine kao nezavisno i neprofitno udruženje sa ciljem da pomogne građanima, posebno izbeglim i raseljenim licima, u praktičnom rešavanju njihovih životnih i egzistencijalnih problema sa posebnim akcentom na rešavanju njihovih stambenih pitanja.

U protekloj godini uz pomoć partnera, Fondacija je obezbedila novi dom za 15 porodica, kao 3 miliona i 100 hiljada dolara za 44.000 ljudi prošle godine. To im je pošlo za rukom zahvaljujući podršci 20.000 pojedinaca, 30 kompanija, 25 opština, i 18 međunarodnih partnera. Zajedno sa partnerima, Fondacija je obnovila i 17 vrtića, škola, sportskih terena.