Hari i Vilijam: Britanski prinčevi razgovarali sa okupljenima ispred dvorca Vindzor (foto)

Autor:

18.05.2018 21:40

Foto:

Foto:



Britanski princ Hari i njegov brat princ Vilijam izašli su iz dvorca Vindzor da razgovaraju sa hiljadama ljudi koji su došli u London da posmatraju sutrašnje venčanje princa Harija i američke glumice Megan Markl.

Finalne pripreme za svadbu decenije: Gde će Megan i Hari provesti noć uoči kraljevskog venčanja

Mladoženja i njegov brat koji će mu biti kum na venčanju, razgovarali su sa nekim od obožavatelja kraljevske porodice iz celog sveta koji su se okupili uoči sutrašnjeg venčanja.

Tomas Markl ne dolazi na venčanje: Otkriveno ko će Megan umesto oca odvesti do oltara

Nasmejan 33-godišnji Hari podigao je palac na gore i odgovorio "Odlično, hvala", kada su ga pitali kako se oseća.

Takođe je prihvatio plišanog medveda od jednog od fanova dok je razgovarao s ljudima iz Britanije, SAD, Kanade i drugih zemalja.

Spisak je mnoge iznenadio: Koji članovi kraljevske porodice su pozvani na venčanje princa Harija i Megan

Princ Hari sutra će se venčati s američkom glumicom Megan Markl u kapeli Svetog Džordža u dvorcu Vindzor pred 600 zvanica i pred ogromnom globalnom televizijskom publikom.

Ceremoniju venčanja vodiće nadbiskup Kanterberija Džastin Velbi.

Najslađe zvanice: Princ Džordž i princeza Šarlot će imati važnu ulogu na kraljevskom venčanju

Mladu će do oltara dovesti britanski prestolonaslednik, otac mladoženje princ Čarls. On je uskočio kada se saznalo da otac Megan Markl neće moći da dođe u Britaniju na ceremoniju zbog lošeg zdravlja.

Nadbiskup Kanterberija Džastin Velbi rekao je da je princ Čarls vrlo topla osoba i da to radi "u znak ljubavi, zabrinutosti i podrške" i ocenio da je to divno.

Sutrašnje venčanje je privuklo ogromnu međunarodnu pažnju i očekuje se da će prenos gledati desetine miliona televizijskih gledalaca širom sveta.

Nadbiskup je rekao da je atmosfera na probi za venčanje bila vrlo opuštena, nasmejana i prijatna.

Istorija se ponavlja: Zašto venčanju kraljice Elizabete i princa Filipa nije prisustvovala mladoženjina porodica

Britanska policija je na barikadama i patrolira imanje oko dvorca Vindzor dok su britanske vlasti organizovale veliku bezbednosnu operaciju za taj događaj.

Barikade su postavljene da spreče napade s vozilima kao onaj na Vestminsterskom mostu u Londonu prošle godine. Okolo se šetaju trenirani psi i patrole na konjima.

Policija navodi da će gosti i posmatrači biti podvrgnuti skenerima poput onih na aerodromu i pretragama torbi.

Holivud u Londonu: Na venčanje princa Harija i Megan Markl stigle prve zvanice (foto)

Obožavatelji kraljevske porodice takođe su zamoljeni da ne bacaju konfete tokom procesije jer policija navodi da one predstavljaju potencijalni bezbednosni rizik a da su i mukotrpni za čišćenje.

Očekuje se dolazak desetine hiljada posmatrača u tom gradu zapadno od Londona da gleda vožnju kočija mladenaca posle venčanja.