Uskoro pred beogradskom publikom: Povratak Vesne Trivalić u pozorište posle 15 godina

Autor:

21.05.2018 17:08

Foto:

Foto:



U Jugoslovenskom dramskom pozorištu danas su počele probe predstave "Vrat od stakla" Biljane Srbljanović u režiji Jagoša Markovića, a posle niza godina odsustva sa srpske pozorišne scene, domaća publika imaće priliku da na velikoj sceni  ovog teatra ponovo vidi Vesnu Trivalić.

U podeli su osim Trivalićeve, Anita Mančić, Jelisaveta Seka Sablić, Dragan Mićanović, Irfan Mensur, Marko Janketić, Milica Gojković, Miloš Samolov, Slobodan Tešić…

Počele probe u JDP-u

Mnogima omiljena glumica koja se proslavila ulogama u "Porodičnom blagu", "Otvorenim vratima", "Zaboravljeni" "Mi nismo anđeli", "Original falsifikata" zbog ljubavi se povukla sa javne scene i odselila iz Srbije.

Објава коју дели Film STADO (@filmstado) дана 5. Окт 2016. у 7:52 PDT

Vesna se za Nenada Pandurovića udala 2006, sa kojim ima sina Nikolu. Glumica sa porodicom već godinama živi u Dubaiju, gde joj suprug živi i radi kao plastični hirurg.

I dok je televizijska i filmska publika imala prilku da popularnu Cakanu nedavno gleda u novim epizodama hit serije "Otvorena vrata" i filmu "Stado", ljubitelji pozorišne umetnosti moraće da sačekaju kraj septembra kada se očekuje premijera predstave "Vrat od stakla" kada će Vesna Trivalić ponovo stati na pozorišne daske.

Drame Biljane Srbljanović premijerno su izvedene u preko 200 domaćih i svetskih pozorišta, a prevedene su na 27 jezika. U Jugoslovenskom dramskom pozorištu igrani su njeni komadi Beogradska trilogija - r. Goran Marković, 1997, Supermarket - r. Alisa Stojanović, 2001, Skakavci - r. Dejan Mijač, 2005, Barbelo, o psima i deci - r. Dejan Mijač, 2007. i Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu) – r. Slobodan Unkovski, 2011.

Pored šest nagrada na Sterijinom pozorju za najbolji dramski tekst, dobitnica je i nagrada „Slobodan Selenić”, „Ernst Toller”, „Joakim Vujić”, „Osvajanje slobode”, velike evropske nagrade„Premio Europa – Nova pozorišna realnost za 2007“, dve godišnje Nagrade za najbolji strani tekst koju dodeljuje ugledni nemački časopis Teatar hojte i Francuskog ordena viteza umetnosti i književnosti.

Reditelj Jagoš Marković je do sada u Jugoslovenskom dramskom pozorištu postavio predstave Tako je (ako vam se tako čini) Luiđija Pirandela, Uobraženi bolesnik Žan-Batista Poklena Molijera, Sumnjivo lice Branislava Nušića, Govornica (po svom tekstu), Skup Marina Držića, Bogojavljanska noć Vilijama Šekspira.