Novak Đoković: Produktivni razgovori sa mladim Noletom

Autor:

31.05.2018 10:24

Foto:

Foto:



Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je savladao španskog tenisera Haumea Munara u tri seta. Meč nije bio lak, ali Novak je uspeo da nađe snage i motivacije da se izbori sa deset godina mlađim protivnikom.

Novak Đoković kao nekada: Sigurna igra i plasman u treće kolo Rolan Garosa

Na konferenciji za štampu posle meča otkrio je koliko mu je bilo neobično da je na terenu sa toliko mlađim protivnikom.

– Ne mogu da verujem da je mlađi deset godina od mene, ali i to sam doživeo (smeh). Odličan je teniser, veliki borac, dobro je pripremljen, pokazao je sjajan duh i veoma dobar tenis, što je nekako i logično imajući u vidu da često trenira sa Rafom, odnosno da je član njegove akademije –  rekao je Nole.

“Ja sam jedna srećna devojka, supruga, majka”: Jelena omiljenim stihovima čestitala Novaku rođendan (foto)

Ubrzo je usledilo pitanje kako bi sada komunicirao sa sobom od pre deset godina, na šta se naš teniser nasmejao i otkrio da mu ti razgovori uopšte nisu strani.

- Čudno je da me to pitate, ali pokušavam da vizualizujem razgovore sa mlađim sobom, pogotovo u poslednjih godinu dana. Osećam da moram da se vratim u te dane kada sam počinjao da igram, da dobijem inspiraciju i motivaciju sa samog izvora. Ono što dobijam od mlađeg sebe jeste osmeh – ako tenis postane mehanička stvar za mene, onda nije dobro jer 99,9% nas počelo je da se bavi sportom iz ljubavi - otkrio je naš teniski as.

Novak Đoković: Prva pobeda na Rolan Garosu

Protivnik u trećem kolu biće mu Španac Roberto Bautista-Agut.

Maja Gašić

Autor