Srpska estrada u suzama i bolu: Sahranjen Sinan Sakić (foto)

Autor:

04.06.2018 15:13

Foto:

Foto:



Pevač Sinan Sakić, koji je preminuo u petak posle teške bolesti, a sahranjen je danas u rodnoj Loznici.

“Sve što je vredelo, nestalo je… Anđele moj”: Emotivna poruka neutešne ćerke Sinana Sakića

Sinan će počivati kraj oca Rašida, koji je bio vojni muzičar, i rano preminule sestre Kosane. Do večne kuće, pored supruge Sabine, koja je skrhana bolom od tuge, kao i njihove dece i mnogih kolega, prijatelja, poštovalaca, ispratila ga je i majka Đulka i njegova rođena braća.

Veliki broj kolega došao je da se još jednom oprosti od poznatog muzičara.

Među prvima koji je došao da se pokloni bio je Dragan Kojić Keba, a zatim i Zorica Brunclik u pratnji supruga Miroljuba Aranđelovića Kemiša, Rasim Ljajić, Aco Pejović, Boban Rajović, Dejan Matić, Šaban Šaulić, Dragana Mirković, Goca Božinovska, Marko Bulat, Halid Muslimović..

Nešto pre 14 časova, tužna povorka je stigla na groblje, a u prvom redu bila je pevačeva supruga Sabina, ćerka Đulkica i njegovi sinovi, kojima je bilo vidno teško. Iako je običaj da žene ne idu na groblje, porodica je ipak odlučila da to pravilo bude prekršeno kako bi mogli dostojanstveno da ga isprate na večni počinak.

Sinan Sakić preminuo je 1. juna nakon borbe sa teškom bolešću.

Nije izdržao bitku sa bolešću: Preminuo pevač Sinan Sakić

Legendarni pevač je prošle godine imao operaciju ugradnje stentova u žučne kanale, ali su lekari su nakon redovnih pregleda ustanovili da to nije trajno rešenje te da će morati na transplantaciju jetre.

Pre nekoliko dana on je trebalo da bude prebačen u Padovu, gde je trebalo da bude obavljena transplatacija. Nažalost, bitku s teškom bolešću poznati pevač ipak je izgubio.

Jedna od najčuvenijih folk pevača Jugoslavije i Srbije rođen je u 13. oktobra 1956. godine u Loznici. Objavio je 29 albuma. Njegovi najveći hitovi do sada su: „Ej od kad sam se rodio“, „Sudbina me na put šalje“, „Zaljubljen u tebe“, „Izađi na pet minuta“, „Reci sve želje“ i još mnogo drugih pesama. Pesmu „Sabina“ posvetio je svojoj ženi Sabini.