U prisustvu najbližih: Sahranjen di-džej Aviči

Autor:

12.06.2018 12:45

Foto:

Foto:



Švedski di-džej i muzički producent Tim Bergling, poznatiji po umetničkom imenu Aviči (DJ Avicii), sahranjen je juče u Stokholmu. Kako je njegova porodica ranije najavila, sahrana je bila privatna, u prisutvu samo najbližih ljudi iz Berlingovog okruženja.

Samo par meseci pre odlaska: Aviči najavio sopstvenu smrt

Aviči koji je svetsku slavu stekao hitovima “Wake Me Up”, “Hey Brother”, “The Nights”, pre dva meseca je oduzeo sebi život. Dugo se u medijima spekulisalo o uzrocima smrti popularnog di-džeja,  a sumanjalo se na samoubistvo.

Rezultati obdukcije: Šta je uzrok iznenadne smrti di-džeja Avičija

Nakon dve autopsije, porodica je razrešila misteriju:

- Naš voljeni Tim je bio tragač, nežna umetnička duša koja je tražila odgovore na egzistencijalna pitanja. Perfekcionista koji je uspeo van svih očekivanja i koji je proputovao svet radeći dok nije bio potpuno iscrpljen. Kada je prestao da nastupa, želeo je da nađe način da izbalansira svoj život - bude srećan i bavi se muzikom. Ali, borio se s teškim mislima. O životu, smislu, sreći. Nije mogao više. Želeo je da nađe mir. Tim nije bio stvoren za ovu biznis mašinu u kojoj se našao. Bio je osećajan momak koji je voleo svoje fanove, ali želeo da se skloni iz javnog života - stajalo je u saopštenju.

Odlazak di-džej zvezde: Avicii pronađen mrtav

Aviči je imao 28. godina kada je njegovo beživotno telo pronađeno u Omanu, gde je bio na odmoru s prijateljima.

Maja Gašić

Autor