Rebarca, avokado, hobotnica i sladoled za Trampa i Kima: Šta je servirano na istorijskom ručku

Autor:

12.06.2018 22:01

Foto:

Foto:



Rebarca od govedine i svinjetina u slatko-kiselom sosu servirala su se na radnom ručku američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog vođe Kim Džong Una, spajajući tako ukuse Istoka i Zapada tokom istorijskog samita u Singapuru.

Stigla torta: Donald Tramp proslavlja rođendan (foto)

Prema jelovniku koji je objavila Bela kuća, dvojica lidera ručak su započela predjelom od koktela s kozicama i salate od avokada, salate od zelenog manga s prelivom od meda i limete začinjene primesama iz jugoistočne Azije i svežom hobotnicom, ali i "oisenom", korejskim jelom od punjenih krastavaca.

Uticajna Kim Kardašijan: Tramp pomilovao osuđenicu posle starletine molbe

Kao glavno jelo servirano je 'confit' od goveđih rebara (metoda pripremanja mesa u vlastitoj masnoći na laganoj vatri) s krompirima 'dauphinoise' (kuvanim u pavlaci s belim lukom) i brokolijem kuvanim na pari; hrskava svinjetina u slatko-kiselom sosu i prženi pirinač sa umakom od čilija, kao i korejsko jelo "daegu jorim" - bakalar pirjan sa sojom uz rotkvice i azijsko povrće.

Da li je Melanija imala samo rutinski zahvat: Tramp otkrio detalje operacije prve dame Amerike

Tramp i Kim zasladili su se s tartom od tamne čokolade, sladoledom od vanile s trešnjama i poznatom poslasticom s francuske Rivijere poznatom kao 'tart tropezienne", vrstom francuskog brioša s kremom od limuna i vanile.