Slavlje u kraljevskoj porodici: Princ Vilijam i Kejt Midlton krstili sina Luisa (foto/video)

Autor:

09.07.2018 20:04

Foto:

Foto:



Princ Luis Artur Čarls, treće dete princa Vilijama i Kejt, kršten je danas na privatnoj ceremoniji u palati St. James u Londonu.

Kako je saopštila Kensingtonska palata, ceremoniji nije prisustvovala kraljica Elizabeta II.

Kraljica (92) i princ Filip (97) su bili na krštenju princa Džordža i princeze Šarlot, starijeg brata i sestre princa Luisa, petog u redu nasleđivanja britanskog prestolja.

Novinska agencija Press Association navodi da zdravstveni problemi nisu razlog njihovog odsustva.

Објава коју дели k (@besthrhhmeg) дана 9. Јул 2018. у 9:37 PDT

Najmlađeg sina vojvotkinje i vojvode od Kembridža krstio je nadbiskup Kanterberija Džastin Velbi, u prisutvu članovi kraljevske porodice i bliskih prijatelja.

Krštenju su prisustvovali princ Čarls i njegova supruga Kamila, princ Hari sa suprugom Megan, trudna Pipa Midlton koja je prema kraljevskoj kapelici krenula u pratnji oca Majkla Midltona, da bi joj se na ulazu na krštenje pridružio suprug Džejms Metjuz.

Britanski mediji su otkrili i poklon koji je Luis dobio za krštenje od strica Harija - prvo izdanje knjige "Vini Pu" vredno osam hiljada funti.

Luis Artur Čarls rođen 23. aprila ove godine u St Mary’s Hospital u Londonu. On je sedmi praunuk kraljice Elizabete II.

Javnost je na krštenju prvi put videla malenog princa nakon izlaska iz porodilišta pre dva meseca.

Krštenje je održano u palati St. James , a maleni Luis je imao šest kumova - tri kuma i tri kume, prijatelje princa Vilijama i vojvotkinje Kejt. U pitanju su Nikolas van Kutsem, Heri Obri Flečer, Lejdi Lora Mid, Gaj Peli, Hana Karter i Kejtina rođaka Lusi Midlton.