Olga Danilović: Novak je moj idol, nadam se da ću imati mnogo finala kao on

Autor:

30.07.2018 20:44

Foto:

Foto:



Mlada srpska teniserka Olga Danilović rekla je da još uvek nije svesna da je u 17. godini osvojila prvu VTA titulu i poručila da je spemna za pobede na velikim turnirima i gren slemovima.

Teniska senzacija, uzorna tinejdžerka, dobra sestra: Ko je Olga Danilović?

-Ovo je velika stvar za mene da budem ovde ovako mlada. Još nisam svesna uspeha - rekla je Danilovićeva na konferenciji za medije u Starom dvoru posle prijema kod gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića.

Olga Danilović: Ne igram tenis da bih bila model, već zato što je to moj život

O psihičkoj pripremi za stvari koje je očekuju rekla je da su je ljudi oko nje pripremali.

-Nisam prespavala, nisam oka sklopila i nisam još svesna, mislim da će mi trebati par dana da shvatim šta se desilo. Nisam znala kako se zovem od adrenalina, ovo je stvarno divan osećaj - kazala je 17-godišnja teniserka.

Olga Danilović – teniska zvezda u usponu: U tati prepoznajem sebe

O narednim planovima i profesionalnim turnirima rekla je da im se u potpunosti okrenula i da se sprema za naredni gren slem.

-Spremam se za US Open. Pominjala sam već to, potpuno sam se okrenula profesionalnim turnirima, nisam videla sebe u malim turnirima više, mislim da sam bila spremna za veće turnire. Nisam očekivala tako brzo da napredujem - rekla je Danilovićeva.

Olga Danilović svetska senzacija: Nova teniska zvezda je rođena i dolazi iz Srbije

Priznala je da pritisak postoji, ali kaže da je to pozitvna vrsta treme koju ima svaki sportista.

-Potapova i ja u finalu smo odigrale divan meč, uvek smo bile tu jedna uz drugu i stvarno mi je draga i prijateljica i osoba. Nadam se da ću imati mnogo finala kao Novak Đoković - dodala je Danilovićeva, ponovivši da joj je Đoković uzor.

-Svaki igrač ima svoj stil, moj idol je Đoković, on je vrhunski igrač i osoba - zaključila je ćerka proslavljenog srpskog košarkaša Predraga Danilovića.