Veličanstveni ispraćaj Olivera Dragojevića: Aplauz, pesma i bakljada u čast starog morskog vuka (video)

Autor:

01.08.2018 14:10

Foto:

Foto:



Na desetine hiljada Splićana oprostilo se sinoć aplauzom, pesmom i bakljadom od pevača Olivera Dragojevića, čije je telo katamaranom sa splitske Rive prevezeno u rodnu Velu Luku na Korčuli, gde će danas biti sahranjeno.

Poslednji pozdrav voljenom muzičaru: Održana komemoracija Oliveru Dragojeviću (video)

Ostavio trag u beskraju: Ceo region se oprašta od Olivera Dragojevića (foto)

Posle mise u Crkvi Svetog Frane, pogrebna povorka u kojoj su bili članovi porodice i brojne kolege i prijatelji krenula je prema rivi, a hiljade građana napravilo je špalir i aplauzom odavalo počast preminulom pevaču. Dok je povorka prolazila rivom, klapa je pevala Oliverove pesme, među ostalim, "Moj lipi anđele", "Cesaricu" i "Vjeruj u ljubav" i "Velu Luku".

Poslednji nastup Olivera Dragojevića: Kako se legendarni muzičar oprostio od publike (video)

Bakljadu su u čast preminulog pevača izveli i navijači fudbalskog kluba Hajduk iz Splita. Na zvoniku Svetog Duje Oliveru u čast zapaljeno je 70 baklji za 70 godina i spuštena je zastava s njegovim likom, preneli su lokalni mediji. U poslednjem ispraćaju učestvovala su i dva broda Hrvatske ratne mornarice. Po isplovljavanju sa rive, za katamaranom su prema Korčuli isplovili i brojni brodovi uz zvuke sirena.

U Splitu je u prisustvu državnog vrha ranije održana komemoracija povodom smrti Olivera Dragojevića, a odlukom vlade širom zemlje državne zastave su spuštene na pola koplja. Oliver je proglašen i počasnim građaninom Splitsko-dalmatinske županije. Velikan hrvatske muzike, Oliver Dragojević preminuo je u nedelju u 71. godini.

Maja Gašić

Autor