Zbogom, Veliki Getsbi: U susret 82. rođendanu Robert Redford objavio tužnu vest

Autor:

06.08.2018 18:44

Foto:

Foto:



Pre dve godine Robert Redford (82) je najavio da planira da se uskoro povuče iz sveta glume, ali da neće napustiti filmsku industriju u potpunosti.

Robert Redford i Džejn Fonda dobitnici Zlatnog lava za životno delo: Među nama ima ljubavi, ima neke veze

Glumac koji je prvi film snimio 1962. rekao je da će po okončanju dva projekta na kojima je tada radio - "Our Souls at Night" sa Džejn Fondom i "The Old Man and the Gun", penzionisati kao glumac, ali da će se i dalje baviti režijom.

- Kada budu završeni, tada ću reći "ok, to je zbogom svemu tome" i zatim se fokusirati na režiju - izjavio je tada Redford.

U intervjuu koji je dao za "Entertainment Weekly", dvostruki oskarovac (jedan počasni za životno delo i jedan za režiju filma "Obični ljudi") obelodanio je da je taj dan došao. Veliki Getsbi,  Sandens Kid, Džoni Huker (uloga iz filma "Žaoka" za koju je nominovan za Oskara), glumac koji je osvojio žensku publiku kao Habl u kultnoj drami sa Barbrom Strajsend "The Way We Were",  odlazi u penziju.

Ikona sedme umetnosti odlazi u penziju? Alen Delon snima svoj poslednji film

- Umorio sam se od glume. Ovim poslom se bavim od 21. godine, tako da mislim da je dosta. Najbolje je da se oprostim od glume ulogom u filmu koji ima pozitivnu poruku - rekla je holivudska zvezda koja za 12 dana puni 82 godine.

Maja Gašić

Autor