Novak porazio Federera i ispisao istoriju tenisa: Prvi igrač sa "zlatnim mastersom"

Autor:

20.08.2018 10:27

Foto:

Foto:



Novak Đoković savladao je Rodžera Federera sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4) u finalu turnira u Sinsinatiju, čime je postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio svih devet turnira masters 1000 serije.

Rodžer Federer: Radujem se meču s Novakom, imaćemo priliku da oživimo dugogodišnje rivalstvo

Novak Đoković ispisao je nove stranice teniske istorije, pošto je postao prvi u istoriji sporta koji je osvojio svih devet turnira masters 1000 serije, pobedom nad Švajcarcem Rodžerom Federerom, nakon sat vremena i 25 minuta tenisa.

Novak u finalu Sinsinatija: Srce i aplauz za šampiona (foto)

Novak je sjajno odigrao turnir koji je za njega bio veoma naporan, pošto je do finala svaki meč igrao po tri seta, a četvrt i polufinale je igrao u istom danu. U finalu protiv Federera Novak je uspeo da prekine niz Federera od četiri godine bez izgubljenog servis gema u Sinsinatiju.

Jelena Đoković: Minijaturni bikini i savršena figura (foto)

Novak je postao prvi igrač u istoriji sa tzv. "zlatnim mastersom", pošto je osvojio svih devet masters turnira.

- Fanstastičan meč, najbolje izadnje moje u toku ove nedelje, u toku ovog turnira, u najboljem mogućem trenutku. Imao sam dosta tesnih mečeva, mečeva u kojima sam morao da se vraćam jer sam bio u zaostatku u poslednja tri meča, i protiv Dimitrova i protiv Raonića i protiv Čilića. Nekako iz iskustva i situacija koje sam imao na turnirima, imao sam takve mečeve i vraćao se iz zaostataka i obično posle toga u finalima igrao najbolji tenis. Nadao sam se da će i ovoga puta biti isti slučaj, i tako se i pokazalo. Zaista sam jako ponosan i srećan, ispunjen i zahvalio bi se svim našim ljudima, bilo je puno na tribinama i bili su jako glasni, stvarno fantastično. Atmosfera koja nije baš tipična u većini slučajeva i mečeva, bilo je kao da se igra Dejvis kup - rekao je Đoković.

Đoković se ovom pobedom popeo na šesto mesto ATP liste.

Maja Gašić

Autor