Sahrana Arete Frenklin: Zlatni kovčeg i crvena haljina za večni počinak (foto)

Autor:

29.08.2018 16:30

Foto:

Foto:



Sahrana Arete Frenklin obaviće se sutra, 31. avgusta u Detroitu, a kako je ranije najavljeno, kraljicu soula će na večni počinak pesmom ispratiti Stivi Vonder, Fejt Hil, Dženifer Hadson, Širli Cezar i mnogi drugi.

Odlazak Arete Frenklin: U njenom glasu mogli smo da osetimo našu snagu i našu bol, našu tamu i naše svetlo

Muzička diva preminula je 16. avgusta od raka pankreasa. Aretino telo prevezeno je juče u Muzej Afroameričke istorije Čarls H. Rajt, gde će biti izloženo u otvorenom kovčegu dva dana kako bi se brojni obožavatelji oprostili od nje.

Mislila je da ne peva dovoljno dobro za pevačicu i da nije dovoljno lepa za ženu: Životna priča Arete Frenklin (foto/video)

Nekoliko stotina obožavatelja legendarne pevačice spavalo je na ulicama isprfed Muzeja, čekajući priliku da se s njom poslednji put pozdravi. Odeveni u majice s njenim likom i noseći u rukama njene fotografije, pevali su njene pesme i plakali.

Areta Frenklin nije ostavila testament: Ko će naslediti 80 miliona dolara?

Zlatni kovčeg sa telom muzičke ikone, koja će biti sahranjena u crvenoj haljini i lakovanim cipelama iste boje sa visokim potpeticama, dovezen je do Muzeja u belom oldtajmeru. Kako prenosi svetska štampa, neobičan odabir garderobe bi trebalo da predstavlja Aretinu ljubav prema sceni ali i visokoj modi.

Maja Gašić

Autor