Naučno dokazano: Fredi Merkjuri je najbolji pevač svih vremena

Autor:

05.09.2018 15:24

Foto:

Foto:



Legendarni pevač grupe Queen Fredi Merkjuri, inače rođen na današnji dan, 5. septembra 1946. godine, zvanično je najbolji vokal svih vremena.

Gitarista grupe “Kvin” otkrio potresne detalje o bolesti Fredija Merkjurija

Grupa autrijskih, čeških i švedskih naučnika je sprovela istraživanje, objavljeno u Logopedics Phoniatrics Vocology. Iako nisu testirali urbani mit o rasponu Fredijevog glasa od pune četiri oktave, otkrili su neke izuzetno zanimljive činjenice o glasu legendarnog pevača.

Hrabar i plemeniti gest: Šta je Fredi Merkjuri uradio kada je saznao da ima HIV

Iako je bio poznat kao tenor, nauka kaže da je bio bliži baritonu. Tim naučnika je to bazirao na šest intervjua koje je dao frontmen Queena, a koji su otkrili da je prosečna frekvencija njegovog glasa 117.3 Hz. Njegove glasne žice snimili su u čak 4.132 slike u sekundi, da bi mogli tačno da vide kako je Frediju uspevalo da peva kao niko drugi.

Објава коју дели Claire (@clairevlahov) дана 5. Сеп 2018. у 5:43 PDT

Meri Ostin i Fredi Merkjuri: Ljubav koju ni smrt nije prekinula

Zaključili su da su se Fredijeve glasne žice jednostavno brže kretale nego kod drugih ljudi. Na primer, dok se tipični vibrato kreće frekvencijom između 5,4 Hz i 6,9 Hz, kod Merkjurija se kretao na oko 7,04 Hz.

-Kvantitativna analiza koja je koristila novouvedeni parametar za procenu pravilnosti vokalnih vibracija, potvrdila je svoju perceptivnu nepravilnu prirodu, sugerišući da je (ne)pravilnost vibrata distinktivno obeežje pevačkog glasa - piše u studiji, prenosi nedeljnik.