"24 sata elegancije" u znaku poslednje ruske princeze: Olga Romanova okupila veliki broj poznatih (foto)

Autor:

10.09.2018 15:02

Foto:

Foto:



Olga Andreevna Romanov ruska princeza, naslednica Carske porodice Romanov predstavila je autobiografiju "Bosonoga princeza" u Kući kralja Petra I u Beogradu.

Olga Romanova: Sećanja bosonoge princeze

Priceza je u Beograd stigla kao gošća prestižne trodnevne manifestacije "24 sata elegancije" koja se tradicionalnim partijem završila sinoć u Beogradu.

Poslednja ruska princeza u poseti Beogradu: Olga Romanova položila cveće na spomenik caru Nikolaju (foto)

Autobiografija Olga Andreevne Romanov na srpskom jeziku objavljena je u izdanju Color Media Communication. "Bosonoga princeza" je interesantna priča o ljudskim životima, sa dozom humora žene koja se bori sa tekovinama 21. veka.

Na početku razgovara sa Aleksandrom Đorđevićem, organizatorom manifestacije "24 sata elegancije" princeza je napomenula da je njena knjiga nije istorijsko štivo.

-U fokusu knjige je moj život sa svim lepim i manje lepim detaljima. London je baza moje porodice i dom u kojem sam se rodila. Moj otac je prihvatio svoju sudbinu i bavio se kuvanjem i baštovanstvom, a mama je Škotlađanka. Verujem da bi od moje knjige nastala dobra humoristička serija na televiziji - kazala je princeza.

Prema njenim rečima sudbina carske porodice kojoj pripada, uticala je da se Romanovi raštrkaju svuda po svetu.

-Moj otac i deda su iz Odese stigli u Pariz na mirovnu konferenciju. Većina mojih srodnika je sada mrtva a eto ja sam odlučila da napišem knjigu o nekom od Romanovih - kazala je princeza.

Tradicionalnom žurkom koja je okupila veliki broj poznatih gostiju iz celog sveta završena je prestižna manifestacija "24 sata elegancije – Concours d’Elegance & Salon of Excellence”.

Trodnevni spektakl, posvećen kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu, održan je u Beogradu od 7. do 9. septembra, u partnerstvu sa CHIVAS-om, Belgrade Waterfront, Srpskim Savezom za Istorijska Vozila (članom FIVA-e), a pod patronatom Kraljevske porodice Karađorđević.