Srđan Đoković nije oprostio Federeru: On je veliki šampion, ali mali čovek i to mislim i danas

Autor:

02.10.2018 10:18

Foto:

Foto:



Na nedavno održanom Lejver Kupu u Čikagu porvi put su se sa iste strane mreže našli ljuti rivali Novak Đoković i Rodžer Federer. Ovaj meč koji su u medijima nazvali istorijskim, dva velika šampiona su ipak izgubila od Kevina Andersona i Džeka Soka.

Istorijski trenutak za tenis: Ljuti rivali Novak Đoković i Rodžer Federer prvi put zajedno u dublu

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic Fan Club (@novakfanclub) дана 21. Сеп 2018. у 10:37 PDT

Ono što je posebno izazvalo pažnju javnosti jeste prijateljski odnos dvojice tenisera, budući da se zna da je Švajcarac na početku Noletove karijere imao nekoliko vrlo negativnih komentara.

Jednog incidenta koji se odigrao pre 12 godina na Dejvis kupu i meču Srbije sa Švajcarskom, prisetio se Novakov otac  Srđan Đoković.

Kako se Đoković “osvetio” Federeru: Vrhunski tenis sa mnogo smeha i dobre zabave (foto/video)

Novak je tada igrao protiv Vavrinke, a u petom setu je zatražio medicinski tajm-aut. Rodžeru se to nije svidelo, a kasnije je Srbina optužio da je prevarant.

- Ne verujem njegovim povredama. Ozbiljan sam, zaista. Mislim da je on prevara, kada se priča o tim povredama - rekao je tada Federer.

Otvoreno pismo Novaka Đokovića: Prava istina o tome kako sam savladao probleme i vratio se u vrh tenisa

Pogođen njegovim optužbama, Srđan Đoković je tadsašnjeg broja jedan nazvao malim čovekom. A kako je istakao u emisiji "Ćirilica" na TV Happy, ni danas nije promenio mišljenje

- Rekao sam tada da je Federer veliki šampion, ali mali čovek. To mislim i danas. U poslednje vreme je promenio odnos, video je da je pogrešio. Čak mu je i trener, videli ste kako ga je savetovao na Lejver kupu - rekao je Srđan Đoković.

Maja Gašić

Autor