Anica Dobra se u suzama oprostila od Milene Dravić: Svašta imam još da ti kažem, a nisam stigla

Autor:

19.10.2018 15:11

Foto:

Foto:



Na sceni “Danilo Bata Stojković” u Zvezdara teatru danas je održana komemoracija povodom smrti jedne od najvećih srpskih glumica Milene Dravić.  Diva srpskog i jugoslovenskog filma, dobitnica brojnih nagrada, preminula je 14. oktobra u 79. godini nakon duge i teške bolesti.

Komemoracija Mileni Dravić u Zvezdara teatru: Njena duša sada ide prema nekom svitanju

Na komemoraciju je pristigao veliki broj kolega i prijatelja kako su se poslednji put oprostili od jedne od najomiljenijih srpskih glumica. Emotivan govor održao je direktor Zvezdara tetra Dušan Kovačević, Seka Sablić nije mogla da suzdrži suze, a opraštajući se od Milene rasplakala se i glumica Anica Dobra.

Dirljiva anegdota o velikoj ljubavi Milene Dravić i Dragana Nikolića: Gagin kompliment vredniji od Oskara

- Rekla sam da nećeš ti nigde otići, ali trebalo je da te poslušam. Pričale smo telefonom u ono naše vreme oko pola jedan iza ponoći, pričale smo i o tvom televizoru koji je uvek sam prebacivao kanale kad je najzanimljivija scena na filmu. Posle se ispostavilo da je to ustvari Gaga iz druge sobe radio, sa drugog daljinskog - vidno potresena je ispričala glumica.

45 godina velike ljubavi: Kako su se zavoleli Milena i Gaga

 - Htela si da mi daš fotografije na kojima smo zajedno. Nisam htela, jer sam mislila: "Pa gde bi ti otišla? Neka budu kod tebe". Ali sve se desilo za tren. I sada stojim ovde odakle ne mogu da te zovem da ti kažem da sam ipak uzela te fotografije i da ne brineš. Milena, svašta imam još da ti kažem a nisam stigla. Već si otputovala. Ali htela sam da ti kažem: Volim te Milena, jedna, jedina Milena - rekla je Anica.

Milena Dravić o saradnji s Bredom Pitom: Kako je velika diva govorila o svom “filmskom sinu” (video)

Među mnogobrojnim kolegama koji su se poslednji put oprostili od Milene bili su Rade Šerbedžija koji je u Zvezdara teatar došao sa suprugom Lenkom, Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Vojin Ćetković, Dragan Petrović, Branimir Brstina, Petar Božović...

Maja Gašić

Autor