Džejmi Li Kertis otkrila mračnu tajnu iz prošlosti: Sreća je da sam uopšte živa

Autor:

25.10.2018 13:30

Foto:

Foto:



Glumica Džejmi Li Kertis (59) prvi put je progovorila o desetogodišnjoj zavisnosti od opijata, a protiv koje se borila krajem osamdesetih godina prošlog veka.

Noć veštica”, četiri decenije kasnije: “Završni obračun” Džejmi Li Kertis

Ćerka slavnog Tonija Kertisa koju je publika zapazila u horor serijalu "Noć veštica" a zavolela u "Ribi zvanoj Vanda", u ekskluzivnom intrvjuu za američko izdanje magazina "People" otkrila je da ima sreće da je uopšte živa. Glumica se deset godina borila sa ozbiljnom zavisnošću od opijata za koju niko nije znao - ni najbliži prijatelji, ni porodica.

Metju Peri, zvezda “Prijatelja”: Borba s porocima i izbrisano sećanje

- Bila sam jedan od prvih koje su podlegle opijatskoj zavisnosti krajem osamdesetih godina - ispričala je Kertisova u potresnoj ispovesti - Deset godina sam se nalazila u vrtlogu laži, manipulacije, krađa i bežanja. Niko nije znao. Niko.

Emotivno pismo Bena Afleka nakon rehabilitacije: Borim se za sebe i svoju porodicu

Glumica je ispričala da su joj prvi put prepisali opijate 1989. godine nakon manje plastične operacije kojoj se podvrgla kako bi se rešila podočnjaka. Sledećih deset godina provela je "navučena" na lekove protiv bolova koje je na sve moguće načine nabavljala. Čak ih je i krala od prijatelja i porodice, uključujući i sestru Keli, koja je prva saznala za njenu bolest 1998. godine.

Inače, Kertisova potiče iz porodice sa dugom istorijom zavisnosti od droge i alkohola. Njen otac, slavni Toni, decenijama je bio zavistan od alkohola, kokaina i heroina. Njen polubrat, Nikolas Kertis, umro je od predoziranja heroinom 1994. godine.

 

Maja Gašić

Autor