Lične stvari Majkla Džeksona na aukciji: 100.000 dolara za kultnu crnu jaknu

Autor:

28.10.2018 12:00

Foto:

Foto:



Crna kožna jakna koju je preminuli kralj popa Majkl Džekson nosio na svojoj prvoj solo turneji "Bad" biće ponuđena na aukciji koja će se održati u novembru, a prema procenama mogla bi postići cenu do 100.000 dolara.

Majkl Džekson: Slatko-gorki ukus slave

Džekson je jaknu, na čijoj se poleđini potpisao srebrnim trajnim flomasterom, nosio tokom cele spomenute svetske koncertne turneje od 1987. do 1989. godine.

Jakna je jedan od poslednjih kultnih kostima, poput crveno-crne kožne jakne iz video spota "Thriller" koje je slavni pevač proslavio na svojim nastupima. Jakna iz "Thrillera" prodata je na aukciji 2011. godine za čak 1,8 miliona dolara.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Älskar ”Thriller” med ⭐️ @michaeljackson ⭐️ • Vilken är din favoritlåt med MJ❓• . #kingofpop #michaeljackson #mj #thriller #helloween #filtrkids

Објава коју дели Filtr Kids (@filtrkids) дана 27. Окт 2018. у 9:56 PDT

 

Dva dana nakon godišnjice smrti kralja popa: Preminuo otac Majkla Džeksona

Jaknu s turneje "Bad" prodaje teksaški preduzetnik i filantrop Milton Veret, zajedno s još 100 komada njegove velike kolekcije rokenrol uspomena.

 

Osam godina bez Majkla Džeksona: Iza neverovatne slave i brojnih skandala krio se izgubljeni dečak

Na aukciji 10. novembra u Hard Rock Cafeu na njujorškom Tajms Skveru naći će se i električne gitare na kojima su svirali Bob Dilan, Pol Makartni, Erik Klepton i članovi benda U2, Edž i Bono.

Svaka gitara bi se mogla prodati za 20.000 do 50.000 dolara.

Maja Gašić

Autor