Ana Štajdohar: Raspevana porodična tradicija

Autor:

24.11.2018 21:22

Foto:

Foto:



Otkad je njena četvorogodišnja kćerka Nia postala članica hora ‘Kolibri’ pevačici naviru slatke uspomene iz vremena od pre tri decenije kad je ona nastupala u najpoznatijoj dečjoj muzičkoj družini

Ana Štajdohar i Nikola Demonja: Porodični obračun s jajima

Nakon što je njena četvorogodišnja kćerka Nia prošla audiciju i postala član hora “Kolibri”, pevačica Ana Štajdohar (38) se s mnogo emocija prisetila vremena kada je ona bila deo najboljeg dečjeg pevačkog društva u Srbiji.

Ana Štajdohar i Nikola Demonja: U carstvu dečje zabave (foto)

- Kada smo bili na početku veze, suprug Nikola mi je rekao kako bi voleo da jednog dana imamo devojčicu koju će voditi u “Kolibre”, baš onako kako je nekada mene vodio moj tata. To mi je bilo veoma simpatično i slatko. Prisetila sam se tog razgovora u septembru, malo posle Nijinog četvrtog rođendana. Otvorila sam sajt na kome su bile informacije o horu i saznala da je prijava za audiciju u toku. Pitala sam kćerku da li bi volela da proba da peva u dečjem horu i ona je odgovorila potvrdno. Na audiciju ju je odveo tata, baš kao što je pre mnogo godina i maštao da učini. Ubrzo smo dobili povratnu informaciju: Nia je primljena.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Bas smo se zabavile gledajuci “Fantasticno putovanje u Oz”! Crtani je od juce na repertoaru u Delti. Hvala @fame.movies . ? #fantastičnoputovanjeuoz #famemovies #niademonja #anastajdohar #cinema #cinematime #havingfun

Објава коју дели ANA ŠTAJDOHAR (@ana.stajdohar) дана 28. Окт 2018. у 4:00 PDT

Ana Štajdohar i Lepa Brena: Emotivni susret pevačice sa nekadašnjom dadiljom (foto)

Da li vas je Nijin ulazak u “Kolibrije” vratio u prošlost?
- Setila sam se sebe iz tog vremena, dirigentkinje Milice Manojlović, koja je osnovala ovaj hor i koja je i te kako obeležila moje detinjstvo, kao i Ćiribuce, izmišljenog bucka, lika koji je svaki put pred probu slučajno sretao Milicu, pozdravljao nas i slao nam po njoj slatkiše da imamo da gricnemo na pauzi. To je bila priča u koju smo svi verovali. A ja i dalje slatkiše nazivam Ćiribucom. Prisetila sam se i odlazaka na more kojima se Radio-televizija Beograd svakog leta zahvaljivala deci na angažmanu u horu. Letovanja su bila besplatna. Lep gest. Jedna od prednosti života u Jugoslaviji. U sećanje su mi se vratile slike drugara i one sa proba, snimanja, koncerata. Moja mama i dalje čuva teget plisiranu suknjicu i žutu majicu, prepoznatljivu odeću u kojoj su devojčice iz “Kolibrija” nastupale. Imam i snimke sa nastupa. Sve ću to jednom pokazati Niji. Ona je sada obuzeta svojim utiscima, ali kasnije će je to verovatno zanimati.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ANA ŠTAJDOHAR (@ana.stajdohar) дана 25. Окт 2018. у 3:06 PDT

Ana Štajdohar: Za savršen izgled dovoljna je domaća krema i Madona

Raduje li se Nia probama?

- Mnogo toga se promenilo od vremena kada sam ja bila dete, ali kada čujem šta Nia priča kada se vrati sa proba, shvatim da se jedna stvar ipak održala i odolela promenama - “Kolibri”. Dolazi kući presrećna. Otpeva mi uvek novu pesmicu, onim tipičnim “kolibri” glasom, uz karakteristično gestikuliranje. Budem baš srećna u tim trenucima jer vidim koliko nju to čini radosnom i da je pod lepim utiskom svaki put. Drago mi je što će i njoj ovo iskustvo obeležiti detinjstvo, na dobar, zdrav način, što će se i ona jednog dana prisećati svega toga i do kraja života biti “kolibri”. Jer to je tako, jednom “kolibri”, uvek “kolibri”. Sa probe donese tekst nove pesme na listu papira, ista praksa je bila i u moje vreme, i sama traži da mi peva.

Jeste li prisustvovali nekoj probi?
- Nisam, a veoma bih volela. Procedura je takva da roditelji ne mogu biti tamo. Jedva čekam prvi nastup da gledam i nju i njene drugare.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ANA ŠTAJDOHAR (@ana.stajdohar) дана 4. Нов 2018. у 8:48 PST

Ana Štajdohar o prvoj dadilji: Čuvala me je velika zvezda

Da li je i vaš dvogodišnji sin Lav zainteresovan za muziku?
- Za Lava sam sigurna da je muzikalan. Jednom nas je iznenadio dok je Nikola svirao klavir. Zapevao je tako da smo nas dvoje bili u čudu. U štimu, ravan, dug ton. Zvučao je kao da već neko vreme peva u dečjem horu. Imao je tada oko godinu i po dana. Sigurno ćemo ga odvesti sledeće godine na audiciju za “Kolibre”. Bilo bi mi drago da su oboje “kolibrići” i da idu zajedno na probe. Tu se ne radi samo na razvijanju muzičkog talenta i scenskog ponašanja, već se mali ljudi podstiču da izgrađuju svoju ličnost. Pokojna Milica Manojlović je bila poseban autoritet deci. Imala je neki poseban miks majčinske topline i strogoće. Razgovarala je sa nama, objašnjavala nam nove stvari, uvek bi nas uputila na ono o čemu tekst pesme koju učimo govori. Obogaćivali smo i rečnik. Uvek je imala slikovita objašnjenja, razumeli smo je. Sjajna gospođa Ljiljana Ranđelović je nastavila tamo gde je Milica stala.