U čast legende: Bijonse i Džej Zi na koncertu povodom 100. rođendana Nelsona Mandele

Autor:

03.12.2018 16:21

Foto:

Foto:



Američka pevačica Bijonse, Džej-Zi, Ed Širan i Ašer su među zvezdama koji su nastupili na koncertu u Johanesburgu u čast Nelsona Mandele.

Bijonse zbačena s trona: Ko je najplaćenija pevačica u 2018?

Koncert je kulminacija niza događaja povodom stote godišnjice rođenja Nelsona Mandele 1918. godine, istorijske ličnosti u borbi protiv aparthejda.

Komemorativne skupove organizuje južnoafrička fondacija Motsepe koja nastoji da smanji siromaštvo kroz obrazovanje i otvaranje radnih mesta, zajedno s grupom "Global sitizens "(Global Citizen) koja podržava održive razvojne ciljeve Ujedinjenih nacija. Koncert je održan na stadionu u Johanesburgu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели USA TODAY (@usatoday) дана 2. Дец 2018. у 3:11 PST

Nečuvene optužbe na račun muzičke zvezde: Bijonse praktikuje crnu magiju?

Hiljade obožavalaca Bijonse i drugih zvezda od kojih je većina dobila besplatne karte u zamenu za humanitarno angažovanje, stiigli su na stadion satima ranije pre početka koncerta.

Američka televizijska zvezda i poslovna žena Opra Vinfri istakla je Mandelinu "dobronamernost i integritet" i opisala ga kao svog "omiljenog mentora".

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели O, The Oprah Magazine (@oprahmagazine) дана 2. Дец 2018. у 12:12 PST

 

Medijska zvezda i(li) poslovna žena: Opra Vinfri napravila svoj brend

Taj legendarni borac protiv represije i politike aparthejda, u zatvoru je proveo 27 godina. Nobelovu nagradu za mir dobio je 1993. godine. Bio je prvi crni predsednik Južne Afrike. Njegova smrt 2013. godine pokrenula je talas izraza poštovanja širom sveta prema njegovoj borvi i delu.

Maja Gašić

Autor