Muzičko putovanje Gorana Bregovića: "Tri pisma iz Sarajeva" oduševila beogradsku publiku (foto)

Autor:

16.12.2018 11:58

Foto:

Foto:



Sa svojim orkestrom za svadbe i sahrane, ali i uz Simfonijski orkestar i muški hor RTS-a, kao i soliste - troje violinista iz Izraela, Srbije i Tunisa u Štark areni nastupio je Goran Bregović.

Uz pratnju čak 98 muzičara, Bregović je priredio u Beogradu dvoipočasovno muzičko putovanje pred oko 10.000 posetilaca.

Željko Bebek: U Bregovićevoj varijanti “Bijelog dugmeta” ne mogu da pevam

Koncert su, uz ranije najavljene goste, violiniste Zieda Zuarija (Tunis), Geršona Lejzersona (Izrael) i Beograđanku Mirjanu Nešković, upotpunili i pevači "Bijelog dugmeta“, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović.

Goran Bregović: Čudno ti je to da hiljade Amerikanaca ima tvoju ploču

Ideja koncerta "Tri pisma iz Sarajeva" nazvanog po istoimenom albumu jeste, kako je objasnio Bregović da se pozove na zajednički život ljudi različitih religija.

-Ja samo mislim da bi verovatno sve Sarajlije ovo pisale da su kompozitori. Bar ove koje ja znam. Da bi pisali nešto što bi imalo neku poruku - ajmo da budemo zajedno, da nam je lijepo, da imamo neki pogled u budućnost, jer 21. vek je vek u kojem ćemo morati da naučimo da živimo zajedno - objasnio je Bregović.

Goran Bregović: “Kalašnjikov” u Barseloni (foto)

Najveće oduševljenje u publici nastalo je kada su se pored Bregovića pojavili pevači Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa sa kojima je izveo vanvremenske hitove "Ružica si bila" i "Ima neka tajna veza"...