Ana Ivanović u poseti Beogradu: Bivša teniserka o Bastiju, sinu Luki i planovima za drugo dete

Autor:

24.12.2018 15:16

Foto:

Foto:



Poznata teniserka i ambasadorka Unicefa u Srbiji Ana Ivanović posetila je Odeljenje neonatologije - intenzivna nega u Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front, gde su smeštene prevremeno rođene bebe.

Ana Ivanović: Crvena haljina za šetnju sa voljenim dečkom (foto)

Ivanovićeva je razgovarala sa majkama i podelila sa njima iskustvo koliko je važan kontakt majke i bebe od prvog trenutka bebinog života.

- Srećna sam što sam posetila male borce i videla ih u zagrljaju njihovih roditelja, mislim da je dodir kože na kožu jako važan i znam koliko je to meni i mojoj bebi značilo -  rekla je Ivanović.

Ana Ivanović: Omiljeni uljez na slici (foto)

Na odeljenju intezivne nege nekoliko majki na grudima je držalo svoje bebe, ali i jedan otac, što je Ivanovićevu veoma obradovala, pa je navela da se nekada previdi koliko je važna uloga oca i podelila sa roditeljima koliko je njen suprug od prvog trenutka bio uključen, te da se dešavalo da po četiri, pet sati beba spava na njegovim grudima.

 - To je bila prilika da se mama odmori, istušira - rekla je kroz smeh Ivanovićeva.

Teniserku je zanimalo kako su se majke porodile, prirodnim putem ili carskim rezom, da li je porođaj bio težak. Ispričala je da se ona porodila prirodnim putem, da je beba od prvog dana bila sa njom u sobi. Kako kaže, u početku se plašila da li će se snaći, da li će znati šta šta bebi treba kada plače.

Ana Ivanović: “Svetlucava” proslava 31. rođendana (foto)

- Svaki plač bebe je različit, različito plače kada je gladna, kada treba da se presvuče i svaka majka to zna da prepozna - rekla je ona. Dodala je da je bliskost koju roditelji ostvaraju sa bebama posebno osećanje neprocenjivo za napredak bebe od prvog trenutka njenog života.

Upitana da li joj nedostaje tenis Ivanović je rekla "da", da prati redovno dešavanja u tom sportu, ali da uživa u materinstvu i sve što ta uloga nosi sa sobom, čak i nespavanje noću.

Specijalni poklon voljenoj ženi: Ana Ivanović slavi rođendan, Bastijan spremio iznenađenje (foto)

O proširenju porodice, kroz smeh kaže da je još rano pričati , pošto se ove godine porodila i sin ima devet meseci. U Beogradu će ostati nekoliko dana a to je prilika, dodaje, da ga baba i deda razmaze.

Maja Gašić

Autor