Tradicija se poštuje: Kako Mane i Zone slave Badnji dan i Božić

Autor:

06.01.2017 16:57

Foto:

Foto:



Za glavne protagoniste filma "Vrati se, Zone", glumca Milana Vasića i glumicu Brankicu Sebastijanović, Božić predstavlja poseban praznik i slave ga kako tradicija nalaže. Pred ekipom Pulsa  Online glumci su lomili česnicu i pričali o prazniku koji oboje vole.

Vrati se, Zone: Uskoro premijera nastavka najgledanijeg srpskog filma svih vremena

- Kod nas je Božić porodični praznik. Idem kući kod mojih u Pazovu, i brat je tu... Mama pravi ručak, lomimo česnicu, tako da mi poštujemo tu tradiciju - kaže Brankica.

- I kod mene se to tradicionalno slavi i ja volim što moji roditelji to rade na taj način i dalje. Ja idem kod mojih i za Novu godinu i kad su slave, ali Badnje veče je za mene posebno. Moji roditelji su se potrudili da nastave ono što su baba i deda radili. Nema velike trpeze. Tu je posan pasulj, tu je beli luk koji jedem samo šestog januara i koji zbog toga ima posebnu draž. Beli luk, so, kuvana rakija, pogača i posna pita sa zeljem, i to je za mene perfektno. Ranije smo kad su deda i baba bili živi, svi sedeli na onim sofama, maltene na podu. I ja sada zbog toga Badnje veče ne vidim na stolu. Ako se nekad oženim i budem imao decu, tako ću isto. Mi stavimo neki čaršav ili nešto dole na pod i tako slavimo Badnje veče - ispričao je Milan.

.- Kod nas se i dan-danas za Badnje veče pijuče. To je ono kad se bacaju bombone i orasi, mama dođe i onda nam pijuče, i brat i ja se i dan-danas, bez obzira na godine koje imamo, otimamo ko će više da odvoji - dodala je Brankica.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading