Radoš Bajić o završetku serije Selo gori: Ovo je veliki posao koji se radi jednom u životu

Autor: Predrag Popović

09.01.2017 20:27

Foto:

Foto:Posle 10 godina i 101. epizode hit serija "Selo gori a baba se češlja" je prošlog vikenda zauvek završena.

Nastavaka sigurno neće biti, a jedina šansa da se vide omiljeni junaci biće reprize.

- Ovo je jedan dostojanstven završetak priče, apsolutni rastanak. "Selo gori" odlazi u istoriju, u mit i legendu. Poslednja epizoda se sa razlogom zove - Testament. Suština je da cela priča ostane otvorena. Serija se završava tako što su se Radašinu svi vratili. Vratio se Dragojlo, vratila mu se ćerka Milona iz Rusije... A jedna stvar je jako važna: Radoslav je pošao na Kosovo da obiđe svoju ženu i serija se završava tako što njega nema. On je ostao tamo negde... I to je jedan mali znak, porukica koju sam želeo da ostavim, koja ima snažno metaforičko značenje. Osećam da sam sa saradnicima i ekipom uradio veliki posao koji se radi jednom u životu – poručuje Bajić u izjavi za Blic.

- Naša je poruka da je život je velika borba i velika muka, da ništa ne pada sa neba, da čuvamo to što imamo, i tradiciju i običaje i kulturu – kaže Radoš Bajić koji već u planu ima novu seriju.

- Imam nekoliko projekata koje spremam, a prvi i najbliži je serija koja se zove"Psi laju, vetar nosi". Ali još je to daleko, radimo na tome. Ne mogu da najavljujem stvari dok ne budu definitivne. Postoje razni projekti, ali videćemo, pričaćemo. Polako. Već izvesno vreme, dve, tri godine, nosim se mišlju da napravim seriju o ljudima iz predgrađa, koji su načičkani oko oboda velikog grada i koji pokušavaju da se involviraju u njega. To će biti potpuno nova priča, kvalitetno i dobro urađena. Mogu samo da vam kažem da očekujem da ćemo na proleće početi snimanje.

Komentari. (0)

Loading