Mihail Barišnjikov odložio nastup zbog povrede

Autor:

16.01.2017 11:27

Foto:

Foto:



Zbog nedavne povrede kolena, nastup slavnog baletskog igrača i glumca Mihaila Barišnjikova u Beogradu, pomeren je za 23, 24 i 25 april. Slavni umetnik se povredio tokom izvođenja predstave “Nižinski“ u Parizu početkom januara, što je odložilo izvođenja svih pozorišnih komada u kojima on nastupa u svom teatru u Njujorku, ali i na prestižnim svetskim scenama.

Prema savetu lekara, prva predstava koju će Barišnjikov izvoditi biće „Brodski/Barišnjikov“, jer se radi o pozorišnom komadu koji ne zahteva veća fizička opterećenja kolena. Upravo ovaj naslov je trebalo da prethodi glavnom programu 14. Beogradskog festivala igre, i to 11, 12 i 13. marta u Pozorištu na Terazijama.

Od A do Ž: Aja Jung

Nakon nekoliko dana neizvesnosti, umetnik je zajedno sa timom svojih lekara i menažera, doneo odluku da će se u narednom periodu komad u režiji Alvisa Harmanisa „Brodski/Barišnjikov“, igrati isključivo u Beogradu i Londonu, ali nešto kasnije od planiranog, odnosno tokom aprila i maja.

A photo posted by Ksenia Gureva (@big_mad_man) on Dec 20, 2016 at 12:37pm PST

Blagajna Pozorišta na Terazijama će od srede 18. januara, u redovnim terminima svog rada, omogućiti zamenu svih kupljenih ulaznica za nastup popularnog Miše Barišnjikova, za koji inače vlada ogromno interesovanje. Blagajna će vratiti novac onima koji nisu u mogućnosti da prisustvuju događaju u aprilu, a zamena ulaznica za nove termine ili povraćaj sredstava, biće mogući sve do 18 marta.

Mihail Barišnjikov: Na glumu me je podstakao Roman Polanski

Pod sloganom „Velika igra“, jedan od najvažnijih festivala umetničke igre u svetu, u okviru svog četrnaestog izdanja od 24. marta - 11. aprila, predstavlja publici izuzetan izbor naslova. Ukupno 15 kompanija iz 10 zemalja, sa preko 30 koreografskih postavki, biće predstavljeno u Beogradu i Novom Sadu.

Beograd je zahvaljujući ovoj manifestaciji postao prestižna stanica u biografiji umetnika koji kreiraju trendove i ispisuju istoriju plesne scene, mesto gde se otkrivaju nove produkcije, i sa podjednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi autori. Aktuelnost programa određuje poziciju manifestacije na međunarodnoj mapi, dok visoki standardi i hrabro uvođenje novih plesnih formi, koreografskih rukopisa i estetike, istovremeno unapređuju očekivanja publike i diktiraju izazove kreiranja sadržaja.

A photo posted by sophiekune (@sophiekune) on Dec 19, 2016 at 2:18am PST

Otkrivajući umetničku igru kroz njene vrhunske domete, Beogradski festival igre je pridobio brojnu publiku. Tako je od osnivanja predstavljeno preko 300 radova poznatih koreografa, dok poslednjih godina svako izdanje prati oko 22.000 gledalaca i 120 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva. Istovremeno, festival pruža ogromnu podršku domaćim profesionalnim igračima, pedagozima, koreografima i predstavnicima svih umetničkih oblasti.

Komentari. (0)

Loading