Neprikosnovena kraljica Oskara: 20. nominacija za Meril Strip

Autor:

25.01.2017 09:54

Foto:

Foto:



Meril Strip (67) je nominovana u kategoriji najbolje glavne glumice za ulogu u filmu "Florens Foster Jenkins", u kojem igra njujoršku bogatašicu koja postaje operska pevačica iako ne ume da peva.

Slavna glumica do sada je 16 puta nominovana za najbolju glavnu žensku ulogu i četiri puta za sporednu, a po broju nominacija odavno je postala rekorder, ostavivši iza sebe Ketrin Hepbern i Džeka Nikolsona, koji su nominovani po 12 puta, kao i Bet Dejvis i Lorensa Olivijea.

Meril Strip oborila rekord: 30. nominacija za nagradu Zlatni globus

Ona je povodom 20. nominacije na Tviteru postavila kratak video-snimak iz jednog od svojih ranijih filmova na kojem se vidi kako igra od radosti.

Meril Strip, koju mnogi smatraju najboljom glumicom generacije, takođe drži rekord i sa 30 nominacija za Zlatni globus, a na ovogodišnjoj dodeli tog priznanja dobila je nagradu "Sesil B. De Mil" za životno delo.

Njena ponovna nominacija za Oskara izazvala je oduševljenje na društvenim mrežama, a mnogi su napisali da je time demantovala tvrdnje američkog predsednika Donalda Trampa da je "precenjena".

Savet Meril Strip koji će vam otvoriti oči i sačuvati zdravlje

Strip je na dodeli Zlatnih globusa kritikovala Trampa, nakon čega ju je on na Tviteru nazvao "jednom od najprecenjenijih glumica u Holivudu" i "lakejem Hilari Klinton".

Ona je prvi put nominovana za Oskara 1979. godine, a osvojila je tri zlatne statue - za sporednu žensku ulogu u filmu "Kramer protiv Kramera" (1980) i najbolju glavnu glumicu u filmovima "Sofijin izbor" (1983) i "Čelična lejdi" (2012).

Tužna životna priča u senci hrabrih izjava holivudske zvezde

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading