Nikola Kojo: Zašto je važno osloniti se na energiju života i ljubavi

Autor:

25.01.2017 19:01

Foto:

Foto:



Popularni glumac Nikola Kojo, koji se nedavno okušao i u ulozi reditelja te predstavio svoj prvenac, film "Stado", oštro je kritikovao današnje društvo ocenjujući da su društvene mreže glavni krivac za neobrazovanje mladih.

Gostujući u emisiji "150 minuta" Kojo se osvrnuo i na svoj, glumački poziv za koji kaže da je degradirao, zajedno sa ostatkom društva.

Rediteljski prvenac Nikole Koje: Stiže Stado

- Nekako smo, ne samo glumci, nego kao društvo, degradirani. Kao društvo koje se oslanja na energiju života, a ne pljuvanja. Došlo je do vladavine obrnutih vrednosti. Vrlo često čujem komentare: "Šta to glumac ima da raspravlja." Zašto samo političari imaju pravo da se razumeju u sve? Zašto je drugima zabranjeno da komentarišu - pita se Kojo i upozorava na loš način na koji funkcioniše današnje društvo:

- Društvene mreže su naterale mlade ljude da čitaju samo naslove i podnaslove i onda se često oslanjaju na polupismene komentare nekih "pogubljenih duša", kako kaže Dragan Velikić, koji komentarišu po internetu, i oni u stvari kreiraju javno mnjenje ne samo o glumcima, nego i o svim umnim ljudima koji ispravno žive svoj život.

Glumac koga pamtimo po briljantnim ulogama "Rad na određeno vreme", "Sivi dom", "Lude godine", "Zaboravljeni", "Mi nismo anđeli", "Parada", "Jesen samuraja", ipak, kaže da nije sve izgubljeno i da još uvek gaji nadu u bolje sutra.

Boris Isaković o životu u Srbiji: Uštedi se nekako za decu i sitna zadovoljstva

- Od ovce može da postane vuk. Kad ovci ukinu pašnjake onda ona prelazi u vuka, tamo gde će je neko nahraniti. Ali, mislim da treba dostojanstveno izdržati, proći će i ta faza da je čovek čoveku vuk. Faza kada su se vukovi namnožili. Misle da će gomilanjem materijalnih stvari kupiti sebi besmrtnost, umesto da se bave ljubavlju i pozitivnom energijom.

Komentari. (0)

Loading