Čuvena rukavica Majkla Džeksona na aukciji

Autor:

26.01.2017 22:22

Foto:

Foto:



Na pitanje zašto nosi samo jednu rukavicu, kralj popa je tokom intervjua 1999. godine izjavio -Nosim jednu rukavicu, jer mi je manje vruće nego sa dve-

Aukcijska kuća Nate D Sanders na aukciji u Los Anđelesu će  između ostalog na prodaju ponuditi belu rukavicu ukrašenu šljokicama koja je pripadala Majklu Džeksonu po početnoj ceni od 75.000 dolara, javili su francuski mediji.

Deo bogate Bouvijeve umetničke kolekcije prodat za 30 miliona dolara

Majkl Džekson je rukavicu 1984. poklonio umetniku i svom ličnom pomoćniku Paulu Bedardu koji je naslikao portrete brojnih muzičkih zvezda i istorijskih ličnosti, poput Abrahama Linkolna, Džordža Vašingtona i Alberta Ajnštajna.

Za Džeksona je naslikao više od 12 dela koja krase njegovu kuću na imanju "Nedođija", Bedard je rukavicu 2005. prodao jednom kolekcionaru.

Među ponuđenim predmetima je i radna verzija rukopisa mitskoga klasika američke pop muzike "Američka pita" kantautora Dona Meklina koju je napisao 1970. Iz aukcijske kuće kažu da za rukopis očekuju najmanje 100.000 dolara. Naime, postoje 4 rukopisa jedne od najpoznatijih pesama 20. veka. Prvi je pre dve godine prodat anonimnom kupcu za 1,2 miliona dolara.

Na ovoj aukciji može se kupiti i odeća Viktorije Bekam i Šeril Kol, kao i mnogi drugi predmati koji su pripadali slavnim ličnostima.

Komentari. (0)

Loading