Monika Beluči oduševljena satom koji je Kusturica dizajnirao

Autor:

01.02.2017 16:25

Foto:

Foto:



Slavni reditelj Emir Kusturica odlučio je da pokaže još jedan skriveni talenat koji poseduje. On je povodom proslave jednog veka ruske avangarde, dijanirao sat u saradnji sa Kreativnim studiom fabrike satova "Raketa".

Emir Kusturica: Mećavnik je nastao kao reakcija na gubitak zavičaja

Ipak, Emiru je u ovom zanimljivom zadatku pomogao francuski dizajner Žak von Polie, koji je zadužen da najstarijoj ruskoj fabrici, osnovanoj 1721. godine, vrati stari sjaj, pišu Novosti.

Kusturica o tragediji ansambla “Aleksandrov”: Slava im i hvala za divno delo koje su ostavili iza sebe

Na zvaničnom sajtu piše kako su "Raketa" i Kusturica stari znalci ali i kako je slavna Monika Beluči reagovala kada je videla sat koji je dizajnirao proslavljeni režiser.

-Neverovatan sat! Dizajn je tako ruski. Volim ga -bila je oduševljena glumica.

Oni su naveli i da im je prilikom jedne posete Moskvi, Emirova ćerka Dunja donela stari sat njenog dede. Za "Raketu" je taj raritet od velikog značaja, ali za Kusturice je od neprocenjive vrednosti, jer je jedna od retkih stvari koja je ostala u njihovom vlasništvu nakon rata u Sarajevu.

Nele Karajlić: Ne pričam sa Kustom, ali ne sećam zašto smo se svađali

Sat koji potpisuje Kusturica rađen je u crvenoj i crnoj boji. Mala kazaljka je u obliku trougla, velika je krug, sekundara strelica, a fabrika je odlučila da posle 30 godina vrati automatsko navijanje na pokret. Cena mu je 970 evra.

 

Komentari. (0)

Loading