Nikola Kojo: Sviđa mi se da ne budem deo trenutne srpske "elite"

Autor:

01.02.2017 19:44

Foto:

Foto:



Iako je prošle godine bio najgledaniji domaći film, " Stado" se nije nаšao na programu 45. Festa, koji se ove godine održava pod sloganom "Gledaj", od 24. februara do 5. marta

"Komisiji se verovatno nije svideo film. Meni se sviđa da ne budem deo trenutne srpske 'elite'. I vuk sit i 'Stado' sve brojnije." rekao je  Nikola Kojo za Kurir.

Film “Rekvijem za gospođu J”: Bunt protiv apsurda koji živimo

Kako je reditelj Goran Paskaljević odlučio da premijera filma "Zemlja bogova" bude održana posle festivala ni ovaj film neće biti uvršten u program.

Jugoslav Pantelić, umenički direktor Festa izjavio je da o učesnicima odlučuje selekciona komisija u čiji se rad on ne meša, kao i da je po propozicijama mogla da odabere deset filmova, a dato što je komisija odabrala sedam govori o njihovom odnosu prema produkciji.

“Stado” najgledaniji domaći film u 2016.

U programu srpski film nalaze se: "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića, "Inkarnacija" Filipa Kovačevića, "Jesen samuraja" Danila Bekovića, "Rekvijem za gospođu J." Bojana Vuletića, "Svi severni gradovi" Daneta Komljena, "Vetar" Tamare Drakulić i "Afterparti" Luke Bursaća.

Na Festu neće biti ni filma "Zemlja bogova" Gorana Paskaljevića, ali zato što je reditelj želeo da premijera bude održana posle festivala.

Komentari. (0)

Loading