Prevarant ili žrtva: Dejvid Bekam u centru skandala, teške optužbe na račun fudbalera

Autor:

04.02.2017 16:26

Foto:

Foto:



Skandal neviđenih razmera trese Britaniju, a za one koji su pomislili da se radi o kraljevskoj porodici - mogu da oodahnu. U pitanju je jedna druga imperija - imperija Bekam.

Naime, u javnost su procureli mejlovi koji otkrivaju da Dejvid Bekam, inače veliki humanitarac i ambasador UNICEF-a nije donirao ni penija za pomoć deci širom sveta. I ne samo to, kako u škakljivoj prepisci stoji, zapravo je tražio od organizatora UNICEF-a da mu plaćaju avionske karte prvom klasom prilikom obilaska ugroženih područja.

Svetski mediji bruje o ovom skandalu koji je razotkrila mreža istraživačkih novinara na svojoj stranici "European Investigative Collaborations" i "Der Spiegel", a mnogi su preneli i deo prepiske.

Tako u jednom mejlu, nakon što mu je ambasadorka  UNICEF-a predložila da na aukciji u humanitarne svrhe ponudi najvišu svotu, slavni fudbaler je odgovorio:

- Ovo me ljuti! Ne želim to da učinim i neću to da učinim sa mojim parama.

Bilo je tu i ljutitih pisama zbog toga što je sopstvenim novcem morao da plati avionsku kartu za Filipine, kao i bahatih zahteva da bude smešten u najluksuznijim hotelima.

Pre nego što će otputovati u Kambodžu 2015, UNICEF je unajmio za Bekama apartman u hotelu "Sofitel" s pet zvezdica, ali to nije bilo dovoljno lukzuzno za Bekama. On je zahtevao da ga smeste u još luksuznije odmaralište "Amansara".

Takođe, u jednom mejlu njegov prijatelj iz detinjstva i venčani kum Dejvid Gardner kaže kako je UNICEF najvažniji za Bekamov brend, veoma bitan i za imidž njegove porodice.

Happy new year everyone x ❤

Фотографија корисника David Beckham (@davidbeckham) дана 31. Дец 2016. у 10:43 PST

Povodom ovih šokantnih natpisa, danas se oglasio Bekamov portparol koji kaže da su fudbalerovi mejlovi hakovani i da ništa od toga nije istina.

- "Fondacija  7 " (humanitarna organizacija Dejvida Bekama) je sakupila milione funti kako bi pomogla deci širom sveta. Dejvid Bekam je posvetio veliki deo svog vremena i energije ovoj fondaciji i lično, iz svog budžeta, donirao velike sume novca, što će i dalje nastaviti da radi. Pre nego što je osnovao "Fondaciju 7", Bekam je podržavao UNICEF i brojne druge humanitarne organizacije dugi niz godina, a u humanitarne svrhe je donirao i celokupnu zaradu dok je igrao za Paris Sen Žermen. Dejvid i UNICEF su ponosni na sve što su zajedno postigli i što će nastaviti da čine, a njihova dela to i potvrđuju - stoji u saopštenju.

One of the families I met in the refugee camp in Djibouti who are benefitting from the incredible work of @UNICEF and its partners ...

Фотографија корисника David Beckham (@davidbeckham) дана 8. Нов 2015. у 4:26 PST

Da li su mejlovi istiniti ili proizvod podle igre hakera, ostaje da se utvrdi, ali jedno je sigurno - ovaj skandal će slavnom Bekamu, toliko omiljenom u Britaniji, ozbiljno narušiti ugled.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading