Ikona stila na filmskom platnu: Ovako je Natali Portman ispričala potresnu priču o Džeki Kenedi (foto/video)

Autor:

24.02.2017 13:57

Foto:

Foto:



Na ovogodišnjem filmskom festivalu FEST koji se po 45. put održava u srpskoj prestonici i koji će trajati od 24. februara do 5. marta, pored ostalih filmskih ostvarenja, biće prikazan i film o čuvenoj prvoj dami Amerike, Džeki Kenedi.

Elegantno i lepo ne znači i skupo: Tajne odevanja Natali Portman (foto)

Drama "Džeki“, čileanskog producenta i reditelja Pabla Lorena, govori o voljenoj, ali i osporavanoj Žaklin Buvije, poznatijoj kao Džeki Kenedi, kasnije Onazis. Ulogu možda najpopularnije prve dame SAD-a svih vremena, Loren je poverio Natali Portman koja neće imati lak zadatak budući da je ovu ulogu imalo čast da dobije već nekoliko različitih glumica u ranijim dokumentarnim filmova i televizijskim dramama.

Zbog svog besprekornog stila, misterioznog osmeha, ali i zavodničkog karaktera, Džeki Kenedi izazivala je veliku medijsku pažnju. Ipak, njena najveća životna drama počinje nažalost ubistvom njenog supruga, američkog predsednika Džona Kenedija, 22. novembra 1963. u Dalasu. Džeki se, odevena u roze Chanel kaputić, vozila u kabrioletu pored svog supruga kada je na njega pucano, a garderobu isprskanu Džonovom krvlju odbijala je da skine. Tada su zabeležene njene reči:

Genetski predodređeni za uspeh: Gde su i čime se bave unuci Džona i Džeki Kenedi

-Pustite ih da vide šta su uradili

Potresnu biografsku priču o jednoj od najintrigantnijih žena u istoriji, posetioci 45. FEST-a imaće priliku da pogledaju 3. i 4. marta u Sava centru.

Komentari. (0)

Loading